RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Šmēdiņš ar Toču uzvar, Regža ar Āboliņu nonāk zaudētāju zarā

Šmēdiņš ar Toču uzvar, Regža ar Āboliņu nonāk zaudētāju zarā
Foto: No beachvolley.lv.
KRUSTTEVS.COM · 06.07.2012. 13:24

Ar mainīgām sekmēm CEV turnīru Novisadā sākuši Latvijas pludmales volejbola pāri. Pie uzvaras tika Toms Šmēdiņš ar Edgaru Toču, bet neveiksmi piedzīvoja Haralds Regža ar Armandu Āboliņu, kuri pamatturnīrā iekļuva pēc uzvaras kvalifikācijā.

 

Kā pirmie laukumā devās Toms Šmēdiņš ar Edgaru Toču, kuriem pretī stājās nīderlandieši Bolsterlē ar Lokersu. Pirmajā setā Latvijas duetam nebija problēmu ar uzvaras gūšanu - 21:17 - bet otrajā setā zaudēti tikai 10 punkti un pārliecinoša uzvara ar 21:10, kas ļāva iekļūt otrajā turnīra kārtā.

 

Tikmēr Haraldam Regžam ar Armandu Āboliņu pirmajā pamatturnīra spēlē bija jātiekas ar Polijas duetu, Makovskis/Popeks. Pirmajā setā Regža ar Āboiņu piekāpās ar 17:21, bet otrajā setā cīnījās ar poļiem kā līdzīgs ar līdzīgu. Latviešiem pagalam neveicās ar servēm, kas ļāva poļiem tikt pie viegliem punktiem.

 

Tiesa, uzbrukums Regžam ar Āboliņu bija līmenī, pārim regulāri gūstot punktus. Seta galotnē Makovskis ar Popeku nospēlēja ne visais pārliecinoši, kas ļāva Regžam ar Āboliņu panākt izlīdzinājumu. Sets ievilkās, veiksmīgākiem izrādoties tieši latviešiem - 25:23.

 

Līdz ar to spēles liktenis tika izšķirts trešajā setā. Jau seta sākumā Regžam ar Āboliņu izdevās iegūt iniciatīvu un divu punktu pārsvaru. Poļi gan negrasījās padoties un panāca izlīdzinājumu - 5:5. Makovskis ar Popeku spēlēja pārliecinoši un tika arī pie pirmā nopietnā izrāviena, izvirzoties vadībā ar 11:8.

 

Latviešus tas nenobaidīja - četri punkti pēc kārtas un vadība setā. Priekšā bija vēl viena spraiga seta galotne. Savu pirmo mačbumbu Regža ar Āboliņu izniekoja, ko pēcāk paveica arī Makovskis ar Popeku. Tika nospēlēts teju vēl viens pilns sets, uzvaru tomēr svinot Makovskim ar Popeku - 20:18.

 

Kamēr Šmēdiņam ar Toču priekšā cīņa turnīra otrajā kārtā pret spāņiem Markosu un Garsiju, tikmēr Regža ar Āboliņu turnīru turpinās zaudētāju zarā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv