RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Alonso: „Esmu priecīgs par uzlabojumiem formulā”

Alonso: „Esmu priecīgs par uzlabojumiem formulā”
Foto: cowanglobal.com. Fernando Alonso.
KRUSTTEVS.COM · 09.07.2012. 16:27

Divkārtējais F-1 čempions spānis Fernando Alonso („Ferrari”) ir priecīgs par izcīnīto otro vietu Lielbritānijas „Grand Prix” izcīņā Silverstonas trasē, neskatoties uz to, ka lielāko daļu sacensību laikā bija vadībā, kā arī par uzlabojumiem viņa formulā.

 

Alonso sāka sacīkstes no „pole-position” un atradās līderpozīcijā, līdz 48.aplī (kopā 52) viņu apdzina „Red Bull” austrāliešu pilots Marks Vebers.

 

„Esmu priecīgs par otro vietu,” sacīja Alonso, kurš izcīnīja uzvaru pirms divām nedēļām Eiropas „Grand Prix” izcīņā Valensijas trasē. „Mašīna bija kārtībā Valensijā un arī šeit (Silverstonā) pilnīgi savādākā trasē, tā šķiet labi sagatavota, tāpēc esmu priecīgs par progresu.”

 

Lielbritānijas „Grand Prix” pirmo un trešo vietu izcīnīja „Red Bull” piloti, attiecīgi austrālietis Marks Vebers un vācietis Sebastians Fetels.

 

„Mums joprojām vajag spert pēdējo soli, lai aizpildītu plaisu, kas mūs šķir no viņiem („Red Bull”). Mums jākļūst ātrākiem dažos rādītājos,” uzskata Alonso.

 

Konstruktoru kausā „Red Bull” pēc deviņiem posmiem (kopā 20) ir līderi ar 216 punktiem. „Ferrari” ir otrie ar 152 punktiem, bet trešie un ceturtie attiecīgi ir „Lotus” ar 144 un „McLaren” ar 142 punktiem.

 

„Zaudēju septiņus punktus Markam (Veberam), bet ieguvu svarīgus punktus kopvērtējumam, kas joprojām ir svarīgākais – uzvarēt čempionātā,” norādīja Alonso, kurš ir kopvērtējuma līderis ar 129 punktiem. Otrais ir Vebers ar 116, bet trešais Fetels ar 100 punktiem.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv