RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Samoilovs ar Sorokinu pēc pirmā seta sapurinās un izcīna uzvaru

Samoilovs ar Sorokinu pēc pirmā seta sapurinās un izcīna uzvaru
Foto: Fivb.org.
KRUSTTEVS.COM · 28.07.2012. 16:38

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīru vīriešiem ar uzvaru sācis Latvijas duets – Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri trīs setos apspēlēja poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Pšudelu.

 

Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 5:3, taču tad poļi guva 6 bez atbildes punktus. Fortūna nepameta poļus arī turpinājumā, ko nevarēja teikt par mūsējiem, kuriem spēle galīgi nevedās, vairākkārt buma tika izsista autā vai trāpīja tīklā – 6:16. Sorokina spēle blokā un Samoilova pāris precīzie sitieni uz brīdi spēli nedaudz izlīdzināja, taču pirmais sets vairs nebija glābjams – 12:21.

 

Pirmā seta galotnē iegūtā pārliecība atalgoja Latvijas duetu. Otrais sets iesākās veiksmīgi, precīzas gremdes un teicama spēle aizsardzībā deva vadību - 7:2. Iniciatīvā pilnībā pārgāja latviešu pusē. Pēc vareni veiksmīgas spēles aizsardzībā Samoilovs panāca 10:4. Poļi sāka pieļaut kļūdas, kas Latvijas duetam atviegloja darbu. Polijas duets vairāk pielietoja māņu sitienus, uz kuriem latvieši iekrita reti, tikmēr mūsējie nodemonstrēja spēka spēli ar stipriem sitieniem – 17:11. Galotnē emociju vilnis bija mitējies un poļi nedaudz pievilka rezultātā, taču Latvijas duets nosvērti pielika punktu setam – 21:15.

 

Trešā seta sākumā poļi pieļāva dažas kļūdas un neveiksmīgi spēlēja blokā, kas mūsējiem atnesa vadību – 6:3. Manāmi izpaudās Latvijas dueta fiziskais pārspēks, kas ņēma virsroku pār poļu tehnisko arsenālu. Mūsējie noķēra kārtējo emociju vilni, vispirms Samoilovs veiksmīgi servējot guva punktu, poļiem cerot uz autu, Prudela kļūda servē un vēl viens punkts deva jau 11:5. Izskaņā poļi neiztika bez kļūdām, taču spēlēja veiksmīgi un lika nedaudz mūsējiem panervozēt, kas radīja neprecizitātes Latvijas dueta darbībās. Tomēr galā neslēpts prieks par uzvaru – 15:12.

 

Svētdien sacensības sāks Mārtiņš Pļaviņš ar Jāni Šmēdiņu, kuriem pretī stāsies vācieši Džonatans Erdmans un Kajs Matisiks. Mača sākums plkst. 17:30 pēc Latvijas laika.

 

Samoilovam un Sorokinam nākamā spēles pirmdien plkst. 14:00 pēc Latvijas laika pret Dienvidāfrikas pludmales volejbolistiem.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv