RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

ASV peldētāji triumfē 4x200 m brīvā stila stafetē, Felpsam medaļu rekords

ASV peldētāji triumfē 4x200 m brīvā stila stafetē, Felpsam medaļu rekords
KRUSTTEVS.COM · 31.07.2012. 23:56

Londonas olimpiādē 4x200 metru brīvā stila peldēšanas stafetē vīriešiem pārliecinošu uzvaru finālā izcīnījusi ASV izlase. Sudraba medaļas tika Francijai, bet bronzas Ķīnai. Savukārt amerikāņu peldētājas kļuvis par medaļām bagātāko olimpieti vēsturē.

 

Jau no distances sākta gala ASV atradās vadībā un visi četri peldētāji savos etapos noturējās līderpozīcijā. Zeltu izcīnīja Raiens Lohte, Konors Dvujers, Rikijs Berens un Maikls Felpss. Viņu rezultāts bija sešas minūtes un 59.7 sekundes.

 

Līdz ar to Maikls Felpss kļuvis par bagātāko olimpisko medaļnieku. Viņa kontā kopā ir 19 medaļas - 15 zelti, 2 sudrabi un 2 bronzas. Līdz šim pēdējos 48 gadus bagātākā medaļniece bija Larisa Latinina, kurai vingrošanā izcīnītas 18 medaļas 9 zelt, 5 sudrabi un 4 bronzas).

 

Sudrabs 4x200 metru brīvā stila peldēšanas stafetē tika Francijas kvartetam, kas no uzvarētājiem atpalika par 3.07 sekundēm. Par vicečempioniem kļuva Amorijs Levo, Gregorijs Malets, Klements Lefērs un Janniks Agnels. Trīs no šiem peldētājiem (Levo, Lefērs un Agnels) pārspēja ASV kvartetu 4x100 metu brīvā stila stafetē.

 

Bronzu izcīnīja Ķīnas peldētāji – Juns Hao, Jundžī Lī, Haidžī Jiangs, Jangs Suns. Viņi uzvarētājiem zaudēja 6.60 sekundes.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv