RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Cik labi mērķi uzminēs Kuzmins?

Cik labi mērķi uzminēs Kuzmins?
Foto: Sporto.lv.
KRUSTTEVS.COM · 02.08.2012. 05:16

Olimpiskās spēles uzņem apgriezienus. To tagad sekmē arī Latvijas delegācija. Spēļu sestajā dienā mūsējie startēs trijos sporta veidos. Arī mūsu pirmā medaļu cerība džudists Jevgeņijs Borodavko.

 

Kā pirmie – jau 9:00 pēc vietējā (11:00 pēc Latvijas) laika Lielbritānijas premjera Kamerona mieru sāks traucēt pluidmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Samoilovs. Viņu pretinieki – slaidie holandieši Rihards Shuils/Rainers Numerdors. Tā būs cīņa par 1.vietu grupā. Ļoti iespējams, ka daudz kas izšķirsies Pļaviņa – Shuila divcīņā.

 

Visdrīzāk mūsējie „presēs” Shuilu (šādu versiju viņiem parādīja venecuēlieši) un pretinieki – Pļaviņu. Līdz ar to Mārtiņam būs jācīnās pret 2,02 m garo bloku. Shuils ir 1996.gada olimpiskais čempions klasiskajā volejbolā. Jau 39 gadus vecs. Arī partneris tikai nedaudz jaunāks – Numerdotram ir 36. Ar gadiem nāk pieredze, taču ātrums tomēr mazinās. Līdz šim holandiešus uzvarēt nav izdevies un, lai to izdarītu, jāatrod neordināri paņēmieni. Puišu treneris Aigars Birzulis viltīgi smīn.

 

11:50 pēc Latvijas laika vienā no Exel Arena zālēm uz tamtami izies Jevgeņijs Borodavko (svarā līdz 100 kg). Izloze viņam ir gana laba, tagad tikai pārliecinoši jānocīnās. Savā karjerā viņš ir vinnējis visus, kas ir starta lapā. Pirmajā kārtā viņam jācīnās ar Antoniju Liu no Amerikas Samoa. Otrajā ar pāra Ariels Zēvi (Izraēla) – Dmitrijs Peterss (Vācija) uzvarētāju. Tālāk jau ir zīlēšana pārāk dziļos kafijas biezumos.

 

Bet 12:30 Royal Artilery Barracks pirmo šāvienu raidīs Afanasijs Kuzmins. Mūsu delegācijas leģenda, kuram šīs jau ir devītās spēles, bet 11.olimpiskais cikls. Viņš bija olimpietis, kad 44 no Latvijas delegācijas vēl nebija dzimuši. Tikai Jeļena Rubļevska. Brīnumus gaidīt nevajag. Kopš 1988.kad viņam kaklā tika kārts olimpiskais zelts ātršaušanas vingrinājums mainījies un mainījusies arī mazkalibra pistole. Tomēr Kuzmins nav šeit, lai vienkārši piedalītos. Viņš cīnīsies par labu vietu. Pēc 1.kvalifikācijas kārtas aina jau būs pārskatāmāka. Cik labi mērķi uzminēs mūsu olimpiskais veterāns?

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv