RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Olimpiskajās spēlēs visvairāk skatīsies vieglatlētiku, BMX un vingrošanu

Olimpiskajās spēlēs visvairāk skatīsies vieglatlētiku, BMX un vingrošanu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 02.08.2012. 17:31

Lattelecom aptaujā[1] noskaidrots, ka Latvijas iedzīvotāji 2012. gada Olimpiskajās spēlēs visvairāk skatīsies vieglatlētikas, BMX un vingrošanas sacensības, turklāt Olimpiskajām spēlēm plāno sekot līdzi vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju - tikai 10% sporta sacensības neinteresē. Lai nepalaistu garām sporta pārraides, katrs piektais plāno vērot sacensības darba laikā vai arī atcelt darba sanāksmes.


[1] AS Norstat Latvia aptauja pēc SIA Lattelecom pasūtījuma. Aptauja veikta 2012. jūlijā un tajā piedalījās 500 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 74 gadiem.

Latvijā vairāk nekā puse iedzīvotāju (54%) Olimpisko spēļu laikā plāno sekot līdzi vieglatlētikas sacensībām, katrs trešais (36%) – BMX sacensībām, basketbolam (34%), vingrošanai (32%), pludmales volejbolam (32%) un peldēšanai (30%). Katrs ceturtais skatīsies futbolu (27%), volejbolu (26%) un airēšanas sacensības (25%).

 

"Aptaujas dati ir likumsakarīgi. Vieglatlētiku šajās Olimpiskajās spēlēs mūsu tautieši pārstāv kuplākā skaitā, kā arī tās ir "skatāmas" un azartiskas sacensības. Šobrīd BMX un pludmales volejbols ir aktuāli, jo mūsu sportistiem šajos sporta veidos jau ir vērā ņemami panākumi un lielākas iespējas iegūt medaļas. Savukārt vingrošana ir tradicionāli iecienīts sacensību veids, jo šie atlēti rāda brīnumus ar savu ķermeni un skatītājam sportistu priekšnesumi sagādā patiesi estētisku baudu," tendenci raksturo sporta žurnālists Edgars Barbaks.

 

Veidi, kā apvienot darbu ar Olimpiskajām spēlēm

"Arī šoreiz Latvijas Televīzijas piedāvātais saturs Olimpisko spēļu translēšanā ir bagātīgs, īpašu uzmanību pievēršot tieši Latvijas sportistu startam. Tomēr 24 stundas diennaktī sekot līdzi visām pārraidēm nav pa spēkam pat kaislīgākajiem sporta faniem, tāpēc prognozējam, ka īpašu atsaucību šajās dienās gūs TV arhīva un ieraksta funkcijas," skaidro Lattelecom televīzijas biznesa daļas vadītāja Inga Alika.

 

Lattelecom aptaujā izpētīts - lai noskatītos sevi interesējošu sporta pārraidi, katrs piektais respondents plāno saīsināt darba dienu vai paņemt brīvdienu. Savukārt viens no pieciem respondentiem sporta pārraidi skatīsies darba laikā, bet 15% neapmeklēs plānotus pasākumus vai atcels darba sanāksmes sporta notikuma dēļ. Daži sporta fani svarīga sporta notikumu dēļ ir gatavi izmantot iekrātās atvaļinājuma dienas (8%).

 

Ko skatās sabiedrībā zināmi cilvēki?

Olimpiskais čempions kanoe airēšanā, triju Olimpisko medaļu īpašnieks Ivans Klementjevs jau tagad aktīvi seko līdzi pludmales volejbola sacensībām. Viņaprāt, noteikti ir jāredz arī vieglatlētikas un airēšanas sacensības. Savukārt modes mākslinieks Bruno Birmanis dzīvos līdzi mūsu BMX braucējiem, turēs īkšķi par latviešu panākumiem šķēpmešanas sacensībās un noteikti vēros krāšņo noslēguma ceremoniju. TV personība un māmiņu sociālās kustības "Babyroom" pārstāve Anna Rozīte aktīvi jūt līdzi tautiešu panākumiem pludmales volejbola sacensībās un skatīsies burāšanas sacensības.

 

Lattelecom sadarbībā ar Latvijas Televīziju piedāvā 24 stundas diennaktī visu Olimpisko spēļu norises laiku sacensībām sekot līdzi Lattelecom Interneta TV. Olimpisko spēļu sacensības un spēļu apskatus internetā Lattelecom Interneta TV piedāvā skatīties uz jebkuras ierīces Latvijā, kas ir savienojama ar internetu. Lai pieslēgtos TV tiešraidei vai arhīvam internetā, lietotājam ir jāapmeklē Lattelecom Interneta TV platforma lattelecom.TV. Visiem interesentiem būs iespēja Olimpiādi trīs dienas bez maksas skatīties Lattelecom Interneta TV. Olimpisko spēļu laikā, no 27.jūlija līdz 12.augustam Lattelecom nodrošina bezmaksas piekļuvi bezvadu ātrgaitas internetam lielākajā daļā Lattelecom Wi-Fi pieslēguma vietās visā Latvijā.

 

Papildus iespējai skatīties Olimpiskās spēles internetā, Lattelecom piedāvā skatītājam izmantot Lattelecom Interaktīvās TV priekšrocības, kas nodrošina pieeju translētajam kanālu saturam TV arhīvā vai izmantojot TV ieraksta funkciju.