RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Pļaviņš un Šmēdiņš izcīna vietu pusfinālā

Pļaviņš un Šmēdiņš izcīna vietu pusfinālā
Foto: Plavinssmedins.lv.
KRUSTTEVS.COM · 06.08.2012. 22:37

Londonas olimpiskajās spēlēs pludmales volejbola turnīra pusfinālā iekļuvis Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Trīs setos izdevās uzveikt Džeikobu Gibsu un Šonu Rozentālu no ASV.

 

Latvijas duets servēja pa Šonu Rozentālu, taču amerikāņu pludmales volejbolists pietiekoši veiksmīgi spēlēja uzbrukumā. ASV dueta kļūda servē un otrajā piespēlē deva latviešiem neizšķirtu 5:5. Gibsa neveiksmes blokā deva punktus Latvijas duetam, bet citādi amerikāņi teicami spēlēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, turklāt arī veiksme brīžiem bija viņu pusē – 8:12.

 

Amerikāņu kļūdas un Latvijas dueta piesardzīgā spēle nāca par labu mūsējiem. Tika gūti četri punkti pēc kārtas un panākts rezultāts 16:17. Amerikāņi atguvās no nokdauna un atguva drošāku, trīs punktu pārsvaru. Pļaviņš pēc garākām izspēlēm noslēdzas tās ar punktu guvumiem, tādējādi atspēlējot divas setbumbas. Galā tomēr zaudēts sets ar 19:21.

 

Otrā seta sākumā pēc spēcīga Šmēdiņa uzbrukuma tika panākta vadība 3:2, taču tam sekoja Pļaviņa kļūdas servē un uzbrukumā Latvijas duets nonāca iedzinējos. Serve pa Gibsu nāca par labu mūsējiem. Šmēdiņš veiksmīgi spēlēja pie tīkla un veiksmīga serve deva vadību 8:6.

 

Pēc Gibsa uzbrukuma un Rozentāla bloka rezultāts kļuva neizšķirts – 10:10. Komandas pamīšus apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem, līdz ASV duetam pēc ilgāka pārtraukuma izdevās atgūt vadību. Rozentāla kļūda servē un Šmēdiņa veiksmīgais bloks izvirzīja atkal vadībā mūsējos – 15:14. Gibsa kļūda māņsitienā (autā) un arī serves uzņemšanā mūsējiem deva 18:16 pārsvaru. Tikmēr Rozentāls spēlēja veiksmīgi aizsardzībā un arī uzbrukumā pie tīkla – 18:18. Šmēdiņš teicami spēlēja blokā un pēc tam arī uzbrukumā, panākot setbumbu. Pļaviņš pielika punktu setam, panākot 21:18.

 

Pļaviņš spēcīgi sita Gibsa blokā, bumba lidoja tālu atpakaļ, piezemējoties autā. Gibs uzrūkot sita autā. Pļaviņš sita garām Rozentāla blokam, bet Šmēdiņa bloku pārspēt amerikāņiem neizdevās – 5:2. Lieliska Pļaviņa aizsardzība, veiksmīgs Šmēdiņa trāpījums uz līnijas deva rezultātu 7:4. Laba mūsējo aizsardzība ar amerikāņu kļūdām noveda pie 11:7. Amerikāņiem izdevās nedaudz pietuvoties (12:10), bet Pļaviņš ar Šmēdiņu noturēja savu pārsvaru, svinot uzvaru – 15:11.

 

Pusfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš spēlēs ar Keruti Alisons / Reko Emanuels (Brazīlija), kuri trīs setos ar 21:17, 16:21, 17:15 uzvarēja Gžegožu Fijaleku / Mariušu Prudelu (Polija). Jāpiebilst, ka brazīlieši trešajā setā atspēlējās no 8:11 un spēja izraut uzvaru.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv