RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Kanoe airēšanā sadalīti četri medaļu komplekti

Kanoe airēšanā sadalīti četri medaļu komplekti
Foto: Washingtonpost.com.
KRUSTTEVS.COM · 09.08.2012. 15:54

Londonas olimpiskajās spēlēs sadalīti četri medaļu komplekti kanoe airēšanā. Ungārijai viena zelta un divas sudraba medaļas, bet Vācijas airētājiem divas zelta godalgas.

 

Divniekos vīriešiem 1000 metru distancē par olimpiskajiem čempioniem kļuva vācieši Peters Kretšmers un Kurts Kušela. Viņu rezultāts A finālā bija trīs minūtes un 33.804 sekundes. Distances vidū un arī pēc 750 metriem vācieši bija trešie, bet pēdējos metros izdevās izraut uzvaru.

 

Sudrabu izcīnīja Pekinas spēļu olimpiskie čempioni šajā disciplīnā – baltkrievi Andrejs un Aliaksandrs Bahdanoviči. Viņi uzvarētājiem zaudēja 1.402 sekundes. Līdz 750 metru atzīmei viņi bija ārpus labāko trijnieka, bet pēdējos metros izdevās izrauties otrajā pozīcijā.

 

Bronzas medaļas nopelnīja krievi Aleksejs Korovaškovs un Iļja Pervukhins. Viņi no uzvarētājiem atpalika par 2.610 sekundēm.

 

Otru zeltu Vācijai izcīnīja dāmas, kuras uzvarēja 500 metru sprintā ar kajaku. Par olimpiskajām čempionēm kļuva Franciska Vēbere un Tīna Dīce. Viņas tuvākās sekotājas apsteidza par 1.065 sekundēm. Sudrabu izcīnīja ungārietes Nataša Dučeva-Janica un Katalina Kovaca, kurām iepriekšējās divās olimpiādēs šajā disciplīnā izcīnīts zelts. Karolīnai Najai un Beātai Mikolajčikai izcīnīta bronza.

 

500 metru sprintā dāmām individuālajā braucienā ar kajaku uzvaru izcīnīja pieckārtējā pasaules un divkārtējā Eiropas čempione Danuta Kozaka no Ungārijas. Pekinas olimpisko spēļu čempionei ukrainietei Innai Osipenko šoreiz sudrabs, bet bronza Bridžitai Hārlijai no Dienvidāfrikas.

 

Kajaku četriniekos 1000 metru distancē pārliecinoši uzvarēja Austrālijas četrinieks. Sudrabu izcīnīja Sidnejas un Atēnu olimpisko spēļu čempione Ungārija, bet bronzas godalga tika divkārtējai Pasaules kausa ieguvējai Čehijai. Pasaules čempioni vācieši palika bez medaļām, ieņemot ceturto vietu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv