RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Finālā tiksies ASV un Francijas basketbolistes

Finālā tiksies ASV un Francijas basketbolistes
Foto: Espn.com.
KRUSTTEVS.COM · 10.08.2012. 10:32

Pēc aizvadītām pusfināla cīņām noskaidrojušās olimpiskā sieviešu basketbola turnīra finālistes. Tajā savā starpā tiksies ASV un Francijas valstsvienības.

 

Pirmajā pusfināla cīņā savā starpā tikās ASV un Austrālijas komandas. Pirmajā puslaikā laukumā bija vērojama līdzvērtīga spēkošanās, nelielā vadībā atrodoties Austrālijas komandai. Neapturama groza apakšā bija Austrālijas centra spēlētāja Elizabete Kembidža, kura pirmajā puslaikā guva teju pusi no komandas punktiem. Tas arī ļāva Austrālijai atrasties vadībā pēc pirmā puslaika 47:43. Otrajā spēles pusē Kembidžu izdevās pilnībā neitralizēt, kas ļāva ASV komandai, pateicoties veiksmīgai darbībai aizsardzībā, izdarīt nopietnu izrāvienu. Ja trešajā ceturtdaļā austrālietes vēl varēja mainīt spēles gaitu, tad ceturtajā vairs ne. ASV svinēja uzvaru ar rezultātu 86:73.

 

Uzvarētāju labā pa 14 punktiem guva Taurasī un Čārlza, bet 13 punkti Bērdas kontā. Austrālijas izlasē 19 punkti Kembidžai, bet ar 14 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām atzīmējās Džeksone.

 

Otrajā pusfinālā par vietu finālā cīnījās divas Eiropas komandas - Francija un Krievija. Grupu turnīrā pārliecinošu uzvaru svinēja Francija, veiksmīgi iesākot arī šo maču. Aināra Zvirgzdiņa trenētā Krievijas izlase pēc pirmās ceturtdaļas nonāca iedzinējos ar rezultātu 15:24. Varēja sākties lielā atspēlēšanās, kas gan nenesa rezultātu. Spēle kopumā bija līdzīga, kas nāca par labu Francijai. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 38:31, bet trešā ceturtdaļa ar 59:51 Francijas labā. Ceturtajā ceturtdaļā francūzietes izdzēsa visas Krievijas cerības uz vietu finālā, triumfējot ļoti pārliecinoši - 81:64.

 

Francijas izlasē ar 18 punktiem izcēlās Lavsone-Veida, bet ar 15 punktiem atzīmējās Gomisa. Krievijas komandas labā pa 13 punktiem guva Daniločkina un Hemona.

 

Līdz ar to finālā savā starpā tiksies ASV un Francijas komandas, bet par bronzu cīnīsies Krievija un Austrālija.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv