RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Straume un Rumjancevs nespēj iekļūt A finālā

Straume un Rumjancevs nespēj iekļūt A finālā
Foto: Sporto.lv.
KRUSTTEVS.COM · 10.08.2012. 16:47

Diez gan neveiksmīgi samiļošanas sacensības 200 metru distancē divniekiem aizvadījuši Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs, nespējot iekļūt A finālā un neturpinot tālāku cīņu par medaļām.

 

Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs uz starta izgāja otrajā braucienā. Lai iekļūtu pusfinālā, mūsu sportistiem bija jāizcīna vismaz piektā vieta šajā braucienā, respektīvi, finišā jābūt ātrākiem par vismaz diviem duetiem.

 

Straume un Rumjancevs distances pirmajā pusē nebija no tiem ātrākajiem, bet finišā par mata tiesu tomēr prata apsteigt japāņus Vatanabi un Matsušitu, ierindojoties piektajā vietā ar laiku 34,447 sekundes, kas ļāva kvalificēties pusfinālam. Ja latvieši būtu startējuši pirmajā braucienā, tad ar šādu laiku paliktu pēdējie. Zīmīgi, ka pirmajā braucienā tika labots olimpiskais rekords, ko paveica Krievijas smaiļotāji Jurijs Postrigajs un Aleksandrs Djačenko - 32,321 sekunde.

 

Lai iekļūtu sacensību finālā, Latvijas duetam bija jāiekļūst starp četriem labākajiem savā pusfinālbraucienā, respektīvi, vienkārši jāapsteidz viens no citiem četriem duetiem. Pusfinālā pēc starta Straume un Rumjancevs atkal atpalika un centās sasmelt izlieto distances otrajā daļā. Gandrīz izdevās noķert Austrālijas duetu Bērds/Filipss, bet nekā.

 

Latviešiem pēdējā, piektā vieta ar laiku 34,140 sekundes, kas nozīmē, ka būs jācīnās B finālā par 9. vietu šajās olimpiskajās spēlēs. Tikmēr arī pusfinālā vēlreiz olimpisko rekordu laboja Krievijas duets - 32,051 sekunde.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv