RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Māris Štrombergs - divkārtējs olimpiskais čempions

Māris Štrombergs - divkārtējs olimpiskais čempions
Foto: Vocsports.lv.
KRUSTTEVS.COM · 10.08.2012. 19:08

Londonas olimpiskajās spēlēs BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs aizstāvējis olimpiskā čempiona titulu. Pavisam nedaudz no kvalificēšanās finālam pietrūka Edžum Treimanim, bet Rihardam Veidem pusfinālā trīs braucienos piedzīvoti divi kritieni.

 

Pirmā pusfināla pirmajā braucienā startēja Edžus Treimanis un Rihards Veide. Startu labi paņēma Treimanis, taču viņa priekšā pirmajā līkumā krita konkurenti. Edžus izbrauca ārpus trases, arī Veide aizķērās aiz kritušajiem. Vadībā aizbrauca nīderlandietis Reimonds van der Bīzens, kuram sekoja Lielbritānijas un Kolumbijas braucēji. Amerikānis Konors Filds pēc kritiena pirmais piecēlās un finišā bija ceturtais, uzreiz aiz viņa Treimanis, kuram sekoja Veide.

 

Otra pusfināla pirmajā braucienā starts vāji padevās Štrombergam, kurš pirms pirmā līkuma bija viens no beidzamajiem. Pamazām Māris dažas vietas atguva. Pēc nelielas sadursmes olimpiskais čempions nedaudz izbrauca ārpus trases, taču finišā bija ceturtais. Pirmais bija austrālietis Sems Vilobijs, bet otrajā un trešajā pozīcijā ASV un Kolumbijas braucēji.

 

Otrajā braucienā Treimanis un Veide pirmajā līkumā bija ceturtajā un piektajā pozīcijā, bet tālāk burzmā vietas tika zaudētas. Tālāk visas trases garumā atstatums starp braucējiem bija ļoti blīvs. Finišā Veide piektais, bet Treimanis septītais. Pirmais Filds, otrais van der Bīzens, bet trešais brits Laiams Filipss.

 

Štrombergs otrajā braucienā startā bija ātrāks. Pirmajā līkumā tika izcīnīta ceturtā pozīcija. Tālāk trasē atkarot kādu pozīciju nesanāca, bet finišā tika panākts Joris Dudē no Francijas. Fotofinišs uzrādīja, ka Mārim tomēr ceturtā nevis trešā vieta. Braucienā uzvaru atkal guva Vilobijs.

 

Trešā brauciena sākumā Treimanis rīvējās start trešo un ceturto pozīciju. Izdevās izarauties otrajā viteā un noturēt to līdz finišam. Savukārt Veidem kritiens un septīta vieta. Pirmais bija Filds, bet trešais kolumbiešu braucējs, līdz ar to Treimanis finālam nekvalificējā, paliekot piektais pusfinālā.

 

Štrombergs trešajā braucienā startu paņēma un bija otrais. Vienā no līkumiem nedaudz tika pazaudēta pozīcija, taču tā tika atgūta, turklāt aizmugurē notika neliela sadursme, kas to visu atviegloja. Māris tikai fotofinišā piekāpās nīderlandietim Tvanam van Gendtam.

 

Fināla braucienam no pirmā pusfināla kvalificējās Konors FIlds no ASV (6 punkti), nīderlandietis Reimonds van der Bīzens (8), brits Laiams Filipss (9) un kolumbietis Andress Eduardo Himeness Saisedo (12).

 

Otrajā pusfinālā labākie četri bija austrālietis Sems Vilobijs (5 punkti), nīderlandietis Tvans van Gendts (8), Māris Štrombergs (10) un kolumbietis Karloss Mario Okuendo Zabala (11).

 

Finālā Štrombergam bija trešā starta pozīcija. Startu Māris paņēma un jau pēc pirmā līkuma bija līderpozīcijā. Tālāk trasē Štrombergs pārlicienosi turējās vadībā. Tuvojoties finišam, Sems Vilobijs mina uz papēžiem, taču zelts atkal Mārim!

 

Sudrabu izcīnīja austrālietis Sems Vilobijs, bet trešais bija kolumbietis Andress Eduardo Himeness Saisedo. Kritienu piedzīvoja viens no galvenajiem pretendentiem uz medaļu – amerikānietis Konors Filds.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv