RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

ASV basketbolisti izcīna zeltu

ASV basketbolisti izcīna zeltu
Foto: Abasketballjones.com.
KRUSTTEVS.COM · 12.08.2012. 19:34

Londonas olimpiskajās spēlēs zelta medaļas finālā izcīnījusi ASV izlase, kas finālā ar 107:100 apspēlēja Spānijas valstsvienību.

 

Mača sākumā ļoti rezultatīvi spēlēja Navarro, tādējādi spāņi ātri izvirzījās vadībā 12:7. Turpinājumā Duranta un Braienta tālmetieni sekmēja ASV izlases atrāvienu, kā arī lieliski spēlē no rezervistu soliņa iesaistījās Karmelo Entonijs – 35:27 par labu amerikāņiem pēc pirmās ceturtdaļas.

 

Otrajā ceturksnī spāņi uzbrukumā daudz spēlēja uz groza apakšu, kā arī Navarro turpināja rezultatīvi. Ceturto piezīmi saņēma Marks Gazols, taču spāņiem spēles pavediens nepajuka, cīņa un rezultāts izlīdzinājās. Pēc pirmā puslaika ASV izlasei bija minimāls pārsvars – 59:58.

 

Pēc pārtraukuma ASV basketbolisti nespēja apturēt Po Gazolu, kurš īsā laikā guva 13 punktus pēc kārtas. Neskatoties uz problēmām aizsardzībā, amerikāņiem uzbrukums nebuksēja ne mirkli, rezultatīvi spēlēja Durants. Spāņi brīžiem spēja izvirzīties vadībā, taču pēc trim ceturtdaļām minimāls pārsvars joprojām bija amerikāņiem - 83:82.

 

Spēles sākumā bija nelieli asumi un nedaudz rupjākas piezīmes, kas atgriezās arī ceturtajā ceturtdaļā. Ceturkšņa sākumā ASV izlasei izdevās neliels atrāviens, tika panākta desmit punktu vadība. Spāņiem tuvāk par sešu punktu starpību piekļūt neizdevās. Galā ASV izlasei uzvara ar 107:100.

 

Kevins Durans guva 30 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Lebrons Džeimss pievienoja 19 punktus, Kobī Braients sameta 17 punktus.

 

Po Gazols guva 24 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, Huans Karloss Navarro sameta 21 punktus, Marks Gazols izcēlās ar 17 punktiem, bet Rūdijs Fernadezs atzīmējās ar 14 punktiem.

 

Cīņa par bronzas medaļām Krievijas izlase sīvā mačā ar 81:77 uzveica Argentīnu, kas pirms četriem gadiem izcīnīja trešo vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs. Uzvarētājiem Aleksejs Šveds guva 25 punktus, Andrejs Kiriļenko pievienoja 20, bet 19 sameta Vitālijs Fridzons. Argentīnas izlases rindās Menu Džinobili guva 21 punktu, bet pa 16 un 15 attiecīgi pievienoja Andreass Načioni un Karloss Delfino.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv