RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Pēc pirmās sacensību dienas Dukuri trijniekā

Pēc pirmās sacensību dienas Dukuri trijniekā
Foto: 10minutes.lv.
KRUSTTEVS.COM · 08.11.2012. 22:46

Samērā veiksmīgi pirmos divus no trīs braucieniem veikuši vadošie Latvijas un visas pasaules skeletonisti, Martins Dukurs un Tomass Dukurs, kuri ieņēma attiecīgi pirmo un trešo vietu.

 

Jauno pasaules kausa sezonu vīriešiem iesāka Tomass Dukurs, kurš kā pirmais stājās uz starta. Vecākais no Dukuru brāļiem veica ļoti labu braucienu, nepieļaujot redzamas kļūdas. Jāpiezīmē, ka bija vēl iespēja pielikt startā un varēja būt labāks ātrums trases lejasdaļā. Gala rezultātā Tomass trasi veica 53,84 sekundēs.

 

Kā galvenais atskaites punkts Tomasa rezultātam bija vācieša Frenka Romela starts. Principā līdz pat trases otrajai pusei latvietis bija pārliecinoši labāks, bet tad vācietis sāka tuvoties un ar lielisku beigu ātrumu pārspēja Tomasu par 0,13 sekundēm. Kā nākamais startēja krievs Aleksandrs Tretjaks, kurš kā parasti bija ļoti ātrs startā, bet trases beigās tomēr atzina gan Dukura gan Romela pārākumu.

 

Laiks bija pienācis pēdējo sezonu labākajam pasaules skeletonistam Martinam Dukuram. Latvijas sportistam izdevās uzrādīt tieši tādu pašu starta laiku kā Tretjakovam - 4,82 sekundes. Kopumā Dukurs aizvadīja labu braucienu, bet dažas kļūdas neļāva iegūt pārliecinošu vadību pēc pirmā brauciena. Gala rezultāts 53,69 sekundes, apsteidzot Romelu par 0,02 sekundēm. Līdz ar to Tomass Dukurs atkāpās uz trešo pozīciju, zaudējot brālim 0,15 sekundes. Varēja likties, ka nekas vairs pirmajā braucienā nemainīsies, bet pēc svara pārbaudēm diskvalificēja Romelu, kas ļāva uz otro vietu pakāpties Tomasam Dukuram, bet uz trešo Tretjakovam, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,22 sekundes.

 

Pirms abi Latvijas sportisti tika pie teikšanas otrajā braucienā situācija bija sekojoša. Vadībā atradās Tretjakovs, kurš par 1,01 sekundēm apsteidza amerikāni Džonu Deiliju. Tomass Dukurs aizvadīja vēl vienu labu braucienu, kurš tomēr bija nedaudz sliktāks par pirmo. Tas lika piecas sekundes simtdaļas zaudēt Tretjakovam, ieņemot trešo vietu pirms izšķirošā brauciena, jo kā nākamais uz starta stājās Martins Dukurs. Viņš uzskrēja sliktāku startu un veica nevisai labu braucienu, zaudējot tajā gan Tretjakovam, gan Tomasam. Summā gan pēc pirmās dienas Martins Dukurs krievu sportistam bija priekšā par 0,01 sekundi, bet Tomass Dukurs no Martina atpalika 0,06 sekundes.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv