RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Dukuriem dubultuzvara Leikplesidā

Dukuriem dubultuzvara Leikplesidā
Foto: 10minutes.lv.
KRUSTTEVS.COM · 09.11.2012. 17:45

Lieliski pirmo pasaules kausa posmu skeletonā, kurš risinājās Leikplesidas trasē, noslēguši Martins Dukurs un Tomass Dukurs, kuri ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu.

 

Jau pēc pirmajiem diviem braucieniem bija skaidrs, ka vietas labāko trīniekā dalīs Tomass Dukurs, Aleksandrs Tretjakovs un Martins Dukurs. Kā pirmais uz starta stājās Tomass Dukurs, kura sniegumu salīdzināja uz tā brīža līdera, amerikāņa Džona Deilija, fona. Tomass startēja pirmo divu braucienu līmenī, aizvadīja vēl vienu lielisku braucienu, apsteidzot Deiliju trīs braucienu summā par 1,40 sekundēm, kas garantē trešo vietu pirmajā pasaules kausa posmā.

 

Kā nākamais trasē devās krievs Tretjakovs, kurš uzstādīja kārtējo labo starta laiku, bet trasē skeletonists bija krietni vājāks nekā pirmajā dienā, kas neļāva apsteigt Tomasu Dukuru, zaudējot 0,09 sekundes, samierinoties ar trešo vietu.

 

Kā pēdējais pirmajā posmā startēja Martins Dukurs. Līdzīgi kā galvenajiem konkurentiem, starts bija tādā pašā līmenī kā pirmajos divos braucienos. Kopumā Martins veica ļoti labu braucienu, vienīgo kļūdu pieļaujot sarežģītajā taisnē pēc 14.virāžas. Pārsvars bija pietiekami liels, lai par 0,08 sekundēm apsteigtu Tomasu Dukuru un izcīnītu uzvaru pirmajā pasaules kausa posmā.

 

Līdz ar to Latvijas sportistiem dubultuzvara - Martins Dukurs pirmais, Tomass Dukurs otrais, zaudējot brālim 0,08 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Aleksandrs Tretjakovs, zaudējot uzvarētājam 0,17 sekundes.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv