RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Melbārdis četriniekos izcīna bronzu Vinterbergas trasē

Melbārdis četriniekos izcīna bronzu Vinterbergas trasē
Foto: laiks.us (ekrānšāviņš no interneta)
KRUSTTEVS.COM · 09.12.2012. 12:34

Pasaules kausa izcīņā bobslejā četriniekiem Vinterbergas trasē Vācijā svētdien trešo vietu izcīnīja Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi. Ceturto uzvaru šosezon izcīnīja Krievijas vadošais pilots Aleksandrs Zubkovs.

 

Latvijas četriniekam starta ieskrējiens pirmajā braucienā bija pārliecinoši labākais (5.06), tuvākos apsteidzot par 0.06 sekundēm. Nedaudz samisējās sasēšanās kamanās, tomēr brauciens kopumā bija labs, kas ļāva cerēt pat uz pirmo trijnieku (55.23).

 

Ātrākais pirmajā braucienā bija vācietis Maksimilians Arndts (55.01), no viņa tikai 0.01 sekundi atpalika Krievijas vadošais četrinieks ar Aleksandru Zubkovu priekšgalā. Trešajā vietā pēc pirmā brauciena nedaudz negaidīti ierindojās izteikti divniekos spēcīgais šveicietis Beats Hefti (+0.16), bet ceturto pozīciju ieņēma vācietis Tomass Floršucs (+0.20).

 

Melbārdis ar partneriem pēc pirmā brauciena ieņēma piekto vietu, taču rezultāti bija ļoti blīvi. No trešās pozīcijas Latvijas ekipāžu šķīra 0.06 sekundes, bet ar ceturto vietu starpība bija vien 2 sekundes simtdaļas. Savukārt ASV vadošais četrinieks Latvijas ekipāžai zaudēja 0.01 sekundi, bet Krievijas otrā ekipāža ar pilotu Dmitriju Abramoviču atpalika 0.04 sekundes.

 

Otrajā braucienā latviešu kvartets iestūma kamanas 5.03 sekundēs. Aizvadot lielisku braucienu (55.18), izdevās pakāpties uz trešo vietu, jo tika apsteigts Floršucs un Hefti. Arī Zubkova četrinieks uzrādīja lielisku starta ieskrējiena laiku (5.07), tāpēc likumsakarīga uzvara šajā posmā, jo izdevās apdzīt Arntu.

 

Melbārdis arī pagājušajā sezonā izcīnīja trešo vietu Vinterbergas trasē, bet šogad pirmais pjedestāls. Savukārt Zubkovs šosezon četrinieku sacensībās izcīnīja ceturto uzvaru četros posmos.

 

Avots: Parsportu.lv