RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Martinam Dukuram kārtējā pārliecinošā uzvara

Martinam Dukuram kārtējā pārliecinošā uzvara
Foto: roamlife.com
KRUSTTEVS.COM · 12.01.2013. 13:17

Pārliecinošu uzvaru pasaules kausa posmā Kēnigzes trasē izcīnījis Latvijas skeletonists Martins Dukurs, bet Tomasam Dukuram izdevās uzrādīt piekto rezultātu.

 

Sacensības atklāja Tomass Dukurs, kurš trasē nepieļāva redzamas kļūdas, uzstādot labu orientieri pārējiem. Kā pirmais Tomasu apsteidza vācietis Aleksandrs Krekels, bet pēc tam uzreiz arī lielisku starta laiku (4,69 sekundes) uzstādījušais Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš uzstādīja identisku rezultātu ar Krekelu. Ar astoto numuru uz starta izgāja Martins Dukurs. Viņš startā apgāja pat Aleksandru Tretjakovu (4,66 sekundes), bet trasē izdevās parādīt to uz ko ir spējīgs, apsteidzot tā brīža līderus par 0,51 sekundi. Par tuvāko konkurentu Martinam kļuva Franks Romels, kurš pēc pirmā brauciena zaudēja līderim 0,42 sekundes. Tikmēr dalīta piektā vieta pēc brauciena Tomasam Dukuram, kurš savam brālim zaudēja 0,74 sekundes.

 

Otrajā braucienā lielisku rezultātu uzstādīja brits Edvards Dominics Pārsons, spējot pakāpties krietni uz augšu no 14. uz 7. vietu. Viņu pirmais apsteidza kanādietis Džons Montgomerijs, kurš veica lielisku braucienu. Kā nākamais uz starta stājās Tomass Dukurs, kuram tomēr izdevās Montgomeriju pārspēt par 0,08 sekundēm. Diemžēl konkurentu pārsvars bija pārāk liels, kas lika Tomasam Dukuram šīs sacensības noslēgt piektajā vietā. Jāsaka gan, ka vācietis Krekels Tomasu apsteidza vien par sekundes simtdaļu.

 

Tretjakovam bija jāsamierinās ar trešo vietu, jo viņu par 0,23 sekundēm apsteidza Franks Romels. Tikmēr neaizsniedzams palika Martins Dukurs, kurš arī otrajā braucienā spēja uzrādīt labāko laiku, izcīnot kārtējo uzvaru. Romelu viņš apsteidza par 0,47 sekundēm.

 

Avots: Parsportu.lv