RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

„Australian Open” pusfinālā spēlēs Džokovičs pret Fereru

„Australian Open” pusfinālā spēlēs Džokovičs pret Fereru
Foto: Theaustralian.com.au.
KRUSTTEVS.COM · 22.01.2013. 15:27

Gada pirmā „Grand Slam” turnīra „Australian Open” vienspēļu pusfinālā vīriešiem iekļuvis spānis Davids Ferers un serbs Novaks Džokovičs.

 

Ferers līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva salīdzinoši viegli, četros mačos zaudējot tikai vienu setu. Ferers turnīrā ir izlikts ar ceturto numuru. Ceturtdaļfinālā spānim pretī stājās viņa tautietis Nikolass Almagro (izlikts ar 10 numuru). Cīņa izvērtās ļoti spraiga, jo Ferers pirmos divus setus zaudēja ar 4:6, tomēr atspēlējās un uzvarēja nākamos trīs – 7:5, 7:6(4), 6:2.

 

Pērnā gada „Australian Open” turnīra uzvarētājs un ATP ranga līderis Džokovičs pārliecinoši uzvarēja pirmajās trīs kārtās, savukārt ceturtajā nācās krietni papūlēties pret šveicieti Staņislasu Vavrinku – 1:6, 7:5, 6:4, 6:7(5:7), 12:10. Cīņa ritēja piecas stundas, tomēr sensācija izpalika un uzvaru guva pasaules pirmā rakete.

 

Ceturtdaļfināla mačā Džokovičs tikās ar čehu Tomašu Berdihu, kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru. ATP ranga līderis pārliecinoši uzvarēja pirmo setu ar 6:1, zaudēja otro ar 4:6, taču turpinājumā nokārtoja uzvaru – 6:1, 6:4.

 

Līdz ar to noskaidrojies pirmais pusfinālu pāris. Tajā savā starpā tiksies Džokovičs ar Fereru. Abi pērn mērojās spēkiem „Australian Open” ceturtdaļfinālā, kad trīs setos pārāks bija Džokovičs.

 

Otrs pusfināla duelis noskaidrosies rīt, kad ceturtdaļfinālos cīnīsies skots Endijs Marejs ar francūzi Žeremiju Šardī, bet pēc tam Rodžers Federers ar Žo-Vilfrīdu Tsongu.

 

Pagājušā gada „Australian Open” finālā gandrīz sešu stundu ilgā cīņā Džokovičs uzvarēja spāni Rafaelu Nadalu, kurš šobrīd ir iedzīvojies savainojumā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv