RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Dramatiskās sacensībās Martins Dukurs tomēr paliek otrais

Dramatiskās sacensībās Martins Dukurs tomēr paliek otrais
Foto: Newshopper.sulekha.com.
KRUSTTEVS.COM · 02.02.2013. 17:05

Ar sudraba godalgu pasaules čempionātā spiests samierināties Martins Dukurs, kurš par nieka 0,03 sekundēm piekāpās Aleksandram Tretjakovam no Krievijas.

 

Trešo braucienu iesāka Aleksandrs Tretjakovs, kurš salīdzinājumā ar vakardienas braucējiem veica krietni lēnāku braucienu, kas gan ir saprotams, jo Sanktmoricā snieg sniegs. Martins Dukurs startā par desmitdaļu zaudēja savam labākajam laikam pirmajā sacensību dienā, bet trasē prata zaudēto atgūt. Starpība palika 0,10 sekundes. Diemžēl trases beigās Dukurs zaudēja kontroli pār braucienu, kas noveda pie rupjām kļūdām, kas lika triju braucienu summā zaudēt Tretjakovam 0,46 sekundes, kas principā lika aizmirst par zeltu pasaules čempionātā.

 

Ļoti neveiksmīgs brauciens arī Sergejam Čudinovam, kurš braucienā Tretjakovam zaudēja tuvu sekundei. Tas pavēra iespēju Tomasam Dukuram, kurš veica labu braucienu, bet beigās tomēr nespēja apiet Čudinovu. Starpība starp šiem abiem sportistiem palika 0,34 sekundes. Arī Franks Romels no Vācijas ar ļoti labu beigu ātrumu spēja apiet Tomasu Dukuru, tiesa, tikai par vienu simtdaļu.

 

Ceturtajā braucienā Tomass Dukurs gāja uz visu banku, lai izcīnītu medaļu. Uzreiz startā sekoja rupja kļūda, kas lika zaudēt vairākas vietas un pasaules čempionātā ierindoties vien astotajā vietā. Bronzas medaļu izcīnīja Sergejs Čudinovs no Krievijas, bet sudrabs tika Martinam Dukuram, kurš spēja saņemties pēc sliktā trešā brauciena un uzstādīja labāko rezultātu, kādu šajās sacensībās kāds bija uzstādījis. Aleksandrs Tretjakovs ar lielām kļūdām tomēr četru braucienu summā apsteidza Martinu Dukuru par 0,03 sekundēm un kļuva par pasaules čempionu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv