RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Melbārdis uzvar Sočos četrinieku sacensībās

Melbārdis uzvar Sočos četrinieku sacensībās
Foto: Ekrānšāviņš no interneta: Parsportu.lv
KRUSTTEVS.COM · 17.02.2013. 14:22

Pasaules kausa izcīņas sezonas pēdējā posmā bobslejā četriniekiem Soču olimpiskajā trasē zeltu izcīnījis Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi. Latvijas otrā ekipāža ar Oskaru Ķibermani priekšgalā un stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Broku un Jāni Strengu ierindojās 12. vietā.

 

Melbārža četrinieks uzrādīja starp visiem labāko starta laiku pirmajā braucienā – 4.81 sekunde. Lai arī bija nelielas kļūdas, brauciens kopumā tika aizvadīts labi, tobrīd ierindojoties trešajā vietā. Līdz pirmajai un otrajai vietai starpība nebija liela, taču arī tuvākie sekotāji no pirmā trijnieka neatpalika pavisam daudz.

 

Ķibermanis, kuram šoreiz tika piešķirtas jaunās bobsleja kamanas, pirmajā braucienā ierindojās desmitajā vietā. Bija sācis snigt sniegs, kas atstāja nelielas sekas. Tomēr mūsu nepieredzējušajam braucējam vairāk nekā cienījams rezultāts.

 

Otrajā braucienā Ķibermanim vienā no virāžām nebija tālu līdz kritienam, vēlāk taisnē kamanas saslīdēja šķērsām. Divas pozīcijas tika pazaudētas. Priekšā mūsējiem tika Holkombs no ASV un Springs no Kanādas.

 

Lieliski otro braucienu veica Kasjanovs, kurš pēc pirmā no Melbārža atpalika pa 0.09 sekundēm. Tomēr vietu uz pjedestāla Latvijas pirmā ekipāža saglabāja. Melbārža četrinieks uzrādīja vēl labāku starta laiku, pavisam sīkas kļūdas gan tika pieļautas, taču izdevās nodrošināt vismaz trešo vietu.

 

Nākamais startēja Zubkovs, kurš iepriekš bija izteicies, ka uzaicinātie latviešu strādnieki no Latvijas sagatavo trasi priekš saviem bobslejistiem. Zubkova četrinieks bija lēnāks, tādējādi mūsējiem pienācās jau sudrabs. Lēnāk nobrauca arī Floršucs, kas nozīmēja Melbārdim pirmo uzvaru karjerā pieaugušo konkurencē.

 

Avots: Parsportu.lv