RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Latvieši Siguldā noslēdz bobsleja sezonu

Latvieši Siguldā noslēdz bobsleja sezonu
Foto: Sportsvalmiera.lv.
KRUSTTEVS.COM · 10.03.2013. 18:18

Ar vērienīgu pasākumu Siguldā aizvadīts sezonas noslēgums bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā. „Ledus trašu zvaigznes un karaļi’ - tāds bija nosaukums un atvadas no sezonas izdevās.

 

Čempionu godā bobslejā divniekiem Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu, taču šīs sezonas otram labākajam duetam pasaules kausa vērtējumā uzvara Siguldā nenācās viegli - pēc pirmā brauciena Uģis Žaļims un Vairis Leiboms tika apsteigti tikai par vienu sekundes simtdaļu. Otrajā gan stabilāks brauciens mūsdienu Latvijas bobsleja līderim un uzvara Melbārdim/Dreiškenam. Otrā vieta Žaļimam ar Leibomu, trešā - ĶIbermanim ar Zīrupu, pēcāk Maskalāns ar Broku, arī vecmeistari Suharevs un arī Zāle.

 

Skeletonā šoreiz bija tikai paraugdemonstrējumi, toties kādos tērpos, īpaši jau Leldei Priedulēnai! Interese par skeletonu liela un pēcāk pie skeletona telts pat stāvēja pagara rinda, lai tiktu pie brāļu Dukuru autogrāfiem vai arī nofotografētos katram pašam uz īsta skeletona kamanām.

 

Brāļi Dukuri gan pēcāk piedalījās jauktajā Triobet stafetē, kurā brauca trīs dažādu sporta veidu pārstāvji. Uzvarēja Naftimpekss komanda, kurā Maija Tīruma, Inārs Kivlenieks, Melbārdis ar Dreiškenu un Tomass Dukurs. Žēl, bet pēc sacensībām Maija Tīruma oficiāli paziņoja, ka beidz savu karjeru.

 

Avots: bobslejs.lv

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv