RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Gulbis smagā triju setu cīņā uzvar Sepī

Gulbis smagā triju setu cīņā uzvar Sepī
Foto: Zimbio.com.
KRUSTTEVS.COM · 11.03.2013. 23:54

Uzvaru Indianvelsas ATP „Masters” turnīra trešajā kārtā izcīnījis Ernests Gulbis, kurš smagā trīs setu cīņā uzveica itāli Andreasu Sepī.

 

Spēli ar servi sāka Gulbis, bet viegli ar geima uzvarēšanu neklājās. Jau nākamajā geimā latvietis prata uzvarēt pie pretinieka serves, kas deva labu handikapu. Trešajā geimā cīņa turpināja ritēt līdzīgi, bet pie 30:30 Gulbis guva vieglus punktus, izvirzoties vadībā ar 3:0. Ceturtajā geimā Sepī spēlēja diezgan vāji, dodot pretiniekam trīs breikbumbas pēc kārtas. Itālis prata saņemties un atspēlēt visas breikbumbas, vēlāk arī uzvarot pirmo geimu šajā mačā. Mača turpinājumā tenisisti ne bez problēmām uzvarēja geimus pie savas serves.

 

Astotajā geimā pienāca lūzums, Sepī tiekot pie divām breikbumbām. Pirmo Gulbis atspēlēja, bet otro ne, triecot raketi pret zemi. Tas salauza ne vien raketi, bet arī Gulbi, kurš nākamajā serves geimā uzvarēja tikai vienu izspēli. Atgūties vairs neizdevās, piedzīvojot neveiksmi ar 5:7.

 

Otrajā setā abi tenisisti spēlēja līdzīgi, bet reizēm lielākas problēmas bija Gulbim. Latvietis bija pārvarējis lielo bedri un guva breiku sestajā geimā, bet uzreiz nākamajā nespēja nosargāt iegūto pārsvaru, zaudējot pie savas serves. Astotajā geimā Gulbis tika pie vairākām breikbumbām, bet nespēja tās realizēt. Kad beidzot tas tika izdarīts, Ernests varēja servēt par uzvaru setā. Šajā geimā Sepī pieļāva elementāru un, iespējams, liktenīgu kļūdu, Gulbim uzvarot otro setu ar 6:3.

 

Arī trešajā setā turpinājās garas izspēles, kas nereti radīja problēmas Gulbim. Pirmais breiks tika panākts tikai septītajā geimā, kad Ernests Gulbis prata apspēlēt Sepī. Itālis spēja uzvarēt pie savas serves, bet Gulbi apturēt nespēja. Līdz ar to latvieša uzvaru sērija turpinās - 6:4.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv