RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

No „Neglītā pīlēna” par „Gulbi”

No „Neglītā pīlēna” par „Gulbi”
Foto: Telegraph.co.uk.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 15.03.2013. 10:03

Vai drīkst tā teikt? Ko tik šajā pasaulē nedrīkst... Taču, vai to vajag? Mūsu labākais latviešu tenisists Ernests Gulbis pēdējā mēneša laikā ir izpelnījies gana daudz komplimentus un pesimisma pilnus raidītus „šāvienus” sejā.

 

Tas viss nevelti – šis ir Gulbja karjeras rekords uzvarēto spēļu daudzumā pēc kārtas. Starpcitu, kas līdzīgs latvietim pēdējo reizi izdevās tālajā 2008. gadā. Gulbja tenisista karjera līdz šim bijusi raiba kā varavīksne – kāpumi, kritumi, asaras un prieki. Tas taču normāli, bet Gulbja gadījumā, tas ir kas īpašs. Viņu var pieskaitīt pie skandalozajiem latviešu sportistiem - patīk izklaides, pagriezt skaņu skaļāk, kad tas nav vajadzīgs. Dzīvē viss ir pakārtots likumsakarībām - talantu izniekot ir grūti, taču visi labi zina, ka Gulbim tālu līdz tam nebija...

 

Bez šaubām, ka pašlaik Gulbis Latvijā ir sportists nr.1., taču šādu godu ir jāmāk „nopelnīt”. Par skaistiem vārdiem šādus nopelnus neviens nepiešķir – Gulbis smagi strādāja un atradās īstajā vietā un laikā. Izskatās, ka Ernests savu dzīves rutīnu ir pieveicis un treniņprocesam pievērsies citādāk. Visi labi atceras, kā Gulbis sprēgāja par citu spēlētāju atrašanos TOP100 tenisistu vidū. Šie vārdi ir „zelta” vārdi, jo tā, bez šaubām, arī ir, taču mūsējais plātījās ar vārdiem brīdī, kad viņš pat bija ārpus šiem 100 labākajiem tenisistiem. Ilgi nebija jāgaida - Ernests pēc neveiksmīgās pērnās sezonas, tagad ir pacēlies nu jau uz 67. vietu. Skaidrs, ka pēc šī uzvaras gājiena latvietis rangā vēl pakāpsies, taču tam nav dižas nozīmes. Ja ekspertu viedokļi pirms spēles pret Nadālu bija šaubīgi, tad nu tagad redzam – Gulbis ļoti sīvā cīņā piekāpās māla „karalim”. Žēl, bet visi šai spēlei sekoja līdzi un zināja, ka mūsējais var pieveikt vareno spāņu tenisistu. Ja būtu tas izdevies, nu tad... pretī būtu nācis vēl viens grands, Federera vārdā. Tas tik būtu saldais ēdiens.

 

Skatoties Indianvelsas turnīru no malas, brīžiem pārņēma viegls smīns. Kāpēc? Ieguldītais darbs bija acīmredzams, taču nervi, nervi, nervi... Ja visi nezina, tad Gulbis spēlē pret itāļu tenisistu Sepi paspēja sadauzīt nūju un iesist ar kāju pa tīkla reklāmu. Ironiskā kārtā tā bija „Corona” reklāma, bet kāda tam vairs starpība? Tas nebija viss – arī kulaki brīžiem bija savilkti un izskatījās, ka sienā tiks izsists skaists caurums. Kas par kaisli... Taču tas viss pieder pie sporta. Pretinieks tajā brīdī saprata, ka šis moments ir jāizmanto, bet Gulbim tas šoreiz nospēlēja par labu. Ernests nolaida „tvaiku”, kas ļāva atbrīvoties. Bet ar šādām avantūrām nevajadzētu plātīties, jo nākošreiz tas var mūsējam nostrādāt par sliktu.

 

Pašlaik Gulbis ir pasaules TOP tenisistu viducī. Tas ir patīkami, un šāds brīdis ir jāizmanto, lai gan mēs visi labi zinām – Gulbim ir tikai 24 gadi, un, šādi strādājot, rezultāti nekur neizpaliks. Talants ir, atliek tikai trenēties, lai iespējams no agrāk „slikti” spēlējošā „Neglītā pīlēna” kļūtu par skaisto „Gulbi”...