RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Malači! Šicu ģimenes emocijas pēc izcīnītās medaļas - VIDEO

Malači! Šicu ģimenes emocijas pēc izcīnītās medaļas - VIDEO
Foto: LETA/AFP
KRUSTTEVS.COM · 13.02.2014. 10:55

Aizvadītais vakars bija spilgts brīdis Latvijas sportā, jo brāļi Andris un Juris Šici Latvijai izcīnīja bronzas medaļu. Piedāvājam aplūkot LTV veidoto sižetu, kurā Šicu ģimene dalās iespaidos pēc iegūtās medaļas. 

 

Brāļi Šici ir izcils piemērs mērķtiecībai un pašaizliedzībai. 2011. gadā Juris piedzīvoja smagu avāriju. Tajā brīdī ārsti cīnījās par sportista dzīvību un par karjeras turpināšana nevarēja būt nekādas runas. Neviens pat neatļāvās domāt par Sočiem, treniņiem un medaļām...

 

Operācija bija veiksmīga un jau pēc aptuveni pusgada Juris atgriezās sportā. Atgriezās un atnesa Latvijai pagaidām vienīgo medaļu Sočos. Ja salīdzinam ar Vankūveru, kur sudrabs bija pārsteigums, tad vakar iegūtā medaļa ir vairāk likumsakarība. Par daudziem sportistiem var teikt, ka psiholoģiskā noturība klibo un atbildīgajos startos viņi pārdeg, tad šis nav tas gadījums. Atbildīgajos startos brāļi vienmēr ir līmenī un nopietns bieds ikvienam konkurentam!

 

Neskatoties uz smagajiem notikumiem Jura dzīvē, viņš spēj saglabāt pozitīvu un humora pilnu skatu dzīvi. Pēc Siguldā aizvadītā Eiropas čempionāta, laikrakstam Diena Juris teica: "Manī vēl ir daudz skrūvju un metāla gabalu, kas, cik sapratu, paliks uz visu dzīvi, taču - tpu, tpu, tpu - pagaidām nekādi netraucē. Cerams, ka tā arī paliks. Lidostā arī nepīkst. Laikam ielikts labs metāls."

 

Vankūverā sudrabs, Sočos bronza... Pilnam medaļu komplektam pietrūkst zelta. Varbūt pēc 4 gadiem Dienvidkorejā? Kāpēc gan nē!

 

Apsveicam brāļus un novēlam veiksmi gaidāmajā stafetē, kur Latvija var pacīnīties par augstām vietām!