RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Andis Vārna uzvar Grand Prix, Neretniekam trīs pirmās vietas starptautiskās sacensībās Krievijā

Andis Vārna uzvar Grand Prix, Neretniekam trīs pirmās vietas starptautiskās sacensībās Krievijā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 19.02.2014. 17:51

Latvijas labākie sportisti jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā ar panākumiem sākuši šāgada starptautisko sacensību sezonu, gūstot lieliskus panākumus Piemaskavā, Levādijā notiekošajās starptautiskajās sacensībās CSI2*/CSIYH1*. Sacensību galvenajā Grand Prix maršutā uzvarēja Andis Vārna ar Latvijas šķirnes zirgu KS Coradina, Kristaps Neretnieks izcīnīja trīs pirmās vietas citos maršrutos spēcīgā konkurencē ar Krievijas, Baltkrievijas un Moldovas jātniekiem. 

 

Šī starptautiskā turnīra Grand Prix maršrutā ar 145 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu piedalījās 36 sportiskie pāri, un tikai seši pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlekšanā nekļūdīgi saīsināto maršrutu visātrāk veica un uzvaru izcīnīja Andis Vārna ar zirgu KS Coradina (Latvija) – 0 s.p./44,25 s, otrajā vietā ierindojās Vadzims Čaravans ar Carlito Champus (Baltkrievija) – 0/44,71, trešā bija Natālija Simonija ar Quilata (Krievija) – 0/46,85. Sestajā vietā Kristaps Neretnieks ar Con Pleasure (Latvija) – 8/45,34.

 

Citas Latvijas sportistu iegūtās godalgotās vietas labāko sešniekā: konkūrs ar 120-125 cm augstiem šķēršļiem – 1. v. K. Neretnieks ar Cassare, 6. v. K. Neretnieks ar Caligula; 135 cm – 1. v. K. Neretnieks ar Conte Bellini; 120-125 cm – 3. v. K. Neretnieks ar Caligula, 6. v. K. Neretnieks ar Cassare; 125-130 cm – 2. v. K. Neretnieks ar Caligula; 140 cm – 1. v. K. Neretnieks ar Conte Bellini.

 

Andis Vārna: – Kopā ar Kristapu Neretnieku šajās sacensībās uzvarējām četros maršrutos, un uzskatu, ka Latvija nostartēja ļoti labi. Sākumā man ar rezultātiem neveicās tik labi kā Kristapam, taču izdevās uzvarēt Grand Prix. Konkurence bija spēcīga, jo Krievijā ir gan daudz labu zirgu, gan arī jātnieki, kuri prot labi jāt. Maršruts bija ļoti tehnisks un sarežģīts. Pārlekšanā bija interesanti izvēlēti šķēršļi, gandrīz visur tika ievērots maksimālais augstums, un distanci nebija viegli pārvarēt. Patiesībā man pašam bija liels pārsteigums, ka ar septiņus gadus veco ķēvi KS Coradina, kas pieder SIA Kurzemes sēklas, es tik labi varēju veikt šo maršrutu. Tas viņai bija pirmais Grand Prix maršruts šāda ranga sacensībās un šādā augstuma. Starptautiskā sezona sākusies veiksmīgi, bet man nav īpaši daudz iespēju to turpināt maršrutos ar 150, 160 cm augstiem šķēršļiem, jo Coradina tos vēl nespēj veikt, un šim līmenim atbilstošu citu zirgu nav. Martā došos uz sacensībām Polijā – vispirms Ļubļanā, tad Varšavā, kur notiks Pasaules kausa Centrāleiropas zonas fināls. Tajā gan es nebūšu galveno pretendentu skaitā, jo man nav tik daudz punktu kopvērtējumā kā Kristapam, kurš, ceru, piedalīsies galvenajās cīņās. Startēšu mazajā aplī ar Coradina, vidējos augstumos ar Fantastiku, bet augstākajos maršrutos ar Nevermain.

 

Sacensības no 12. līdz 15. februārim notika, atklājot jauno sporta kompleksu Vivat Rossija, kas izveidots nacionālajā jāšanas sporta parkā Rusj, kura plašajā teritorijā kādreiz atradās grāfa Orlova-Česmenska valdījumi un tika ierīkota zirgaudzētava.