RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Ziemas čempionāta otrā posma galvenajā maršrutā uzvar Laura Penele ar Progresu

Ziemas čempionāta otrā posma galvenajā maršrutā uzvar Laura Penele ar Progresu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.02.2014. 16:54

Sestdien, 22. februārī, sporta centra „Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu uzvarēja Laura Penele ar zirgu Progress no zemnieku saimniecības Lielceri.

 

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 17 sportiskie pāri, no kuriem septiņi sākuma distanci veica bez soda punktiem. Pārlekšanu bez kļūdām veica trīs sportisti. Uzvaru izcīnīja astoņpadsmitgadīgā jātniece Laura Penele ar Progresu (z/s Lielceri), startējot bez soda punktiem 26,05 sekundēs. Otro vietu ieguva Ģirts Bricis ar Egano van Kadal (RJSK Sport de Lux) – 0/26,14, trešajā vietā Einārs Cēsnieks ar Fame (JSK Kriķi) – 0/29,94. Pēc diviem posmiem kopvērtējumā šobrīd līderpozīcijās pieaugušo konkurencē ir: Linda Ansule (z/s Lielceri) – 36 p., Ģirts Bricis – 31 un Einārs Cēsnieks – 30.

 

Galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele: – Šogad sāku startēt jauno jātnieku konkurencē līdz 21 gadu vecumam, un, lai gan piedalījos un uzvarēju pieaugušo konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, bija jāizvēlas, kurā no konkurencēm krāt ieskaites punktus kopvērtējumā, jo startēju ar vienu un to pašu zirgu – Progresu. Pirmajā ziemas čempionāta posmā arī izlecu tīri, taču vienu soda punktu saņēmu par laika normas pārtēriņu un paliku sestajā vietā. Tagad to izdevās izlabot un uzvarēt, jo jāju ne tikai tīri, bet arī pietiekami ātri. Prieks, ka lielajā maršrutā mēs bijām trīs no jaunajiem jātniekiem – Krista Kristiāna Alksne, Monika Cālīte un es. Maršruti bija labi, bet, manuprāt, vieglāki nekā pirmajā posmā, arī 130 cm maršruts bija vienkāršāks, ko apliecina arī tas, ka tagad vairāk sportistu distanci veica bez soda punktiem.

 

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, piedalās zirgi līdz 5 g.v. – Edīte Vāgnere ar Leipo (JSK Zelta pakavs); Nr. 2, 115/120 cm, 2 fāzēs, piedalās 6/7 g.v. zirgi – Kristīne Egle ar Perfect Lady (SK Top Sport); Nr. 3, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Tija Alise Jurjāne ar Kvartet (Baltic Equestrian Team); Nr. 5a, 105 cm, ar jātnieka darbības stila novērtējumu, bērni līdz 16 g.v. – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK Mežstrazdiņi), Nr. 5b, 100 cm, ātruma, 1. grupas amatieri – Signe Melkina Akustik 4 (JSK Mežstrazdiņi); Nr. 6a, 115/120 cm, 2 fāzēs, juniori līdz 18 g.v. un jaunie jātnieki līdz 21 g.v. – Ieva Katrīna Apalupa ar Skandi (Rīgas Jātnieku klubs); Nr. 6b, 110 cm, divās fāzēs, 2. grupas amatieri – Olga Šellere ar Prestižu (SK Telfas).