RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

52 gadu jubilejā Valdis Kalnozols profesionāli debitē teikvondo cīņas mākslā

52 gadu jubilejā Valdis Kalnozols profesionāli debitē teikvondo cīņas mākslā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 16.05.2014. 12:26

Noslēdzies Latvijas Taekwon-do ITF Kauss “AlexClub 2014”, labākos sportistus noskaidrojot 4 sacensību veidos – Tula, Matsogi – Sparings, Spēka tests un Spectehnika. Spraigajās un ļoti saistošajās sacensībās piedalījās 48 sportisti no 5 klubiem - “Čin-Gu”, “Eldo Sports”, “LTCS”, “Skorpions” un “AlexClub”, tostarp dalībnieku vidū bija arī uzņēmējs Valdis Kalnozols kopā ar savu dēlu Oskaru Valdi Kalnozolu.

 

Sacensības sākās ar pirmo disciplīnu “Matsogi - Sparings”, kas ir viens no skatāmākajiem programmas veidiem. Šajā disciplīnā notiek komandu (ietilpst 3 dalībnieki) cīņas – spēcīgākā komanda tiek noskaidrota viena raunda ilgā cīņā. Interesanti, ka vairāk punktus var saņemt, izdarot sitienus ar kājām, nevis rokām.

 

Šajā disciplīnā 7 – 9 gadu vecuma grupā uzvarēja “Alexclub” otrā komanda (Valters Bogdans, Timurs Vahitovs, Stefans Stefans), otro vietu izcīnīja “Alexclub” pirmā komanda (Zigmārs Kirilks, Edvards Ivanovs), bet trešajā vietā palika “Alexclub” trešā komanda. Savukārt 10 – 11 gadu vecuma grupā uzvaras laurus plūca “Alexclub” komanda ar Mārtiņu Vitkausu, Oskaru Valdi Kalnozolu un Danielu Latkovski sastāvā, pārspējot sporta kluba “LTCS” sportistus.

 

12 – 14 gadu vecuma grupā spēcīgākā izrādījās sporta kluba “LTCS” kadetu komanda, atstājot otrajā un trešajā vietā attiecīgi “AlexClub” un “Čin-Gu” sporta kluba pārstāvjus, bet 18+ vecuma grupā uzvarēja “Eldo Sports” vīri. Otrajā vietā ierindojās “AlexClub”,kuru sastāvā cīnījās (Rolands Vaskevičs, Kristaps Sarma, Valdis Kalnozols), bet trešie spēcīgākie izrādījās “LTCS” sportisti.

 

Nākošā disciplīna bija “Spectehnika”. Viens no skatītāju iemīļotākajiem sacensību veidiem - sportistam lēcienā ar vienu no pieciem konkrētiem sitieniem jāsalauž dēlis, kurš novietots ievērojamā augstumā. Būtiski, ka sportistam ir jāpiezemējas obligāti uz kājām, jo sitiens netiek ieskaitīts, ja sportists ir nokritis.

 

Bērnu vecuma grupā uzvarēja jaunie “dēļu lauzēji” no “AlexClub” pirmās komandas – Roberts Ralfs Bauris, Kristiāns Puķītis un Daniels Latkovskis. Otro vietu izcīnīja “LTCS” komanda, savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena nostājās “AlexClub” otrā komanda. Kadetu jeb 12 – 14 gadu vecuma grupā piedalījās 2 komandas. Par iepriekš piedzīvoto neveiksmi “Matsogi” disciplīnā lieliski revanšējās Sandis Oto, Kristers Keišs, Mārtiņš Vitkaus – “AlexClub” komandas zēni, kas pārspēja savus iepriekšējos pāridarītājus no “LTCS” sporta kluba.

 

18+ vecuma grupā savu uzvaras gājienu turpināja “Eldo Sport” komanda, kas vēlreiz apliecināja savu pārākumu pār saviem konkurentiem. Otro pozīciju ieņēma Valda Kalnozola pārstāvētā “AlexClub” komanda, bet trešajā vietā “LTCS” sporta kluba vīri.

 

Tālāk Taekwon-do lietpratēji savus spēkus pārbaudīja “Spēka tests” disciplīnā. Tas tiek veikts ar speciālu trenažieru palīdzību, kuros tiek iestiprināti standarta izmēra dēļi (30x30x1,5). Izpildot sitienu, ir nepieciešams salauzt pēc iespējas vairāk dēļu. Šī disciplīna ir tikai 18+ grupai, kur “Eldo Sports” uzvaras gājienu pārtrauca sporta kluba “LTCS” kungi, otrajā vietā pieminētā “Eldo Sports” komanda, bet trešajā – “AlexClub” vīri (Rolands Vaskevičs, Kristaps Sarma, Valdis Kalnozols).

 

Kā pēdējā sacensību disciplīna bija “Tula”. Lai arī attieksme pret “Tulu” reizēm ir vienkāršota, tomēr tā tiek uzskatīta par Taekvon-do pamatiem. Tās nav vienkārši kustības, tā ir reāla izpratne par šo cīņas sportu!

 

Divīzijā starp baltām jostām visiem jauniešiem pogas izgrieza sporta kluba “AlexClub” komandu pārstāvošās jaunās dāmas (Karlīna Štāla, Vanesa Melānija Čakāne, Luīze Lūse), kas neatstāja cerības ne “Čin-Gu”, ne saviem kluba biedriem. Savukārt dzeltenās jostas divīzijā nepārspēti palika sporta kluba “LTCS” jaunie cīkstoņi, otrajā vietā atstājot “AlexClub” otro komandu, bet trešie ierindojās “Čin-Gu” pārstāvji.

 

Starp melnām jostām par neveiksmi spēka testa disciplīnā konkurentiem revanšējās “Eldo Sport” komanda, aiz sevis atstājot “LTCS” un “AlexClub” pārstāvjus. B divīzijā starp zaļām un zilām jostām uzvarēja “LTCS” komanda, otrajā vietā ierindojās “AlexClub” otrā komanda (Sandis Oto, Martiņš Vitkaus, Jaroslavs Jaroslavs), trešajā vietā atstājot sava kluba pirmo komandu.

 

Absolūtajā klubu vērtējumā uzvarēja “AlexClub”, visās disciplīnās izcīnot 21 uzvaru, otrajā vietā ierindojās sporta klubs “LTCS” ar 13 uzvarām, bet trešo vietu izcīnīja sporta klubs “Eldo Sports”. Latvijas Taekwon-do ITF Kausa “AlexClub 2014” sacensībās varēja norisināties pateicoties saviem atbalstītājiem - būvniecības uzņēmumam SIA "KALNOZOLS UN PARTNERI" un telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējam “Triatel”.