RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Malacis! Sanita Pušpure atzīta par mēneša labāko sportisti Īrijā

Malacis! Sanita Pušpure atzīta par mēneša labāko sportisti Īrijā
Foto: baltic-ireland.ie
KRUSTTEVS.COM · 12.06.2014. 13:50

Latvijā dzimusī airētāja Sanita Pušpure atzīta par jūnija mēneša labāko sportisti Īrijā, raksta The Irish Times. Kā jau vēstīts, 2014. gada Eiropas čempionātā (EČ) airēšanā, kas pirms divām nedēļām norisinājās Serbijas galvaspilsētā Belgradā, Sanita Pušpure izcīnīja bronzas medaļu. Īrijai tā ir pirmā medaļa tik augsta līmeņa airēšanas sacensībās pēc astoņu gadu pārtraukuma.

 

Sanita Pušpure, kura tagad kopā ar vīru Kasparu, meitu Danielu un dēlu Patriku, dzīvo Ballincollig, Co. Cork, Īrijā ar airēšanu nodarbojas kopš 2009. gada, savukārt kopš 2010. gada – pārstāv Zaļo salu starptautiskajā arēnā. Kā vienu no viņas lielākajiem sasniegumiem The Irish Times min dalību Londonas Olimpiskajās spēlēs, kurās Sanita Pušpure ierindojās 13. vietā. Lai arī 2012. gada Olimpiskajās spēlēs izcīnītā vieta nav augsta, tas tomēr Īrijai ir ļoti nozīmīgs notikums, jo bija pagājuši 32 gadi kopš kāda Īrijas airētāja piedalījās Olimpiskajās spēlēs!


The Irish Times raksta arī par tiem Sanitas sasniegumiem, kas izcīnīti, pārstāvot Latviju, proti, par izcīnīto zelta medaļu 2004. gada Pasaules studentu spēlēs un par 2003. gada Pasaules junioru čempionātā (U-23) iegūto bronzas medaļu.

 

Komentējot ziņu par mēneša labākās sportistes titulu, Sanita Pušpure portālam baltic-ireland.ie atzina, ka arī pašai tas ir pārsteigums – EČ “sekas”!

 

Avots: baltic-ireland.ie