RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Latvijas sportisti gūst vairākas godalgotās vietas Baltijas līgas otrajā posmā

Latvijas sportisti gūst vairākas godalgotās vietas Baltijas līgas otrajā posmā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 08.09.2014. 12:23

Sporta centrā „Kleisti” 6. un 7. septembrī notika Baltijas līgas otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Pēc Lietuvā aizvadītajām sacensībām un šīm, sacensību kopvērtējuma rezultāti tiks noskaidroti nākamnedēļ Igaunijā pieaugušo, jauno jātnieku, junioru, poniju jāšanas un komandu sacensībās. Rīgā Latvijas sportisti startēja godam un izcīnīja daudzas godalgotās vietas atsevišķos maršrutos.

 

Sacensību augstākais maršruts bija arī līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu. Tajā no 24 sportiskajiem pāriem tikai astoņi pamatdistanci veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Tajā uzvarēja Lietuvas sportists Daniels Gutkauskis ar zirgu Carl ar rezultātu 0 s.p./38,39 s. Otrajā vietā Latvijas sportists Andis Vārna ar Leridu – 0/38,57, trešais lietuvietis Aleksis Selius ar Krak – 0/40,38, ceturtā Latvijas sportiste Linda Ansule ar Lemonu – 0/42,10.

 

Andis Vārna no Latvijas sportistiem ieguva augstāko – otro – vietu sacensību galvenajā maršrutā, kā arī citas godalgotās vietas: – Esmu priecīgs un apmierināts ar šo startu. Viss kārtībā. Nepiedalījos Lietuvas posmā un nestartēšu Igaunijā. Arī šīs man bija tādas kā treniņsacensības, jo zirgiem jāietur pauzīte, došu tiem atpūtu. Šī vasara bija ļoti piesātināta, arī ar startiem vairākās starptautiskās sacensībās. Visi četri zirgi, ar kuriem piedalījos Baltijas līgas posmā Kleistos, leca labi, bet arī īpaši nevaru izcelt nevienu no tiem. Domāju, ka tagad nostartēšu vēl Rudens kausā Inčukalnā ar tiem zirgiem, kuri mazāk piedalījušies sacensībās, un tad sezona galā.

 

Sabīne Siliņa otrās dienas sacensībās, kad tika veikti augstāki maršruti, bija labākā no mūsu sportistiem junioru un jauno jātnieku konkurencēs, izcīnot attiecīgi pirmo un trešo vietu. Viņa saka: – Man patīk šis turnīrs, piedalījos arī pirmajā posmā Lietuvā un piedalīšos noslēdzošajā posmā Igaunijā, kur, ja labi nostartēšu, man ir iespējas iegūt kādu godalgotu vietu Baltijas līgas kopvērtējumā. Šodien startēju labāk nekā pirmajā dienā, lai gan maršruti bija augstāki. Zirgi klausīja, tikai žēl, ka ar Kalgari uz 130 cm nogāzu vienu šķērsli. Taču tikai trešo reizi ar to veicu šāda augstuma maršrutu, un gan jau kādreiz startēsim arī bez kļūdām. Maršruti bija sarežģīti, tāpēc esmu apmierināta ar sasniegto.

 

Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: – Baltijas līgas sacīkstes ir ļoti nozīmīgas, jo tās paredzētas mūsu reģiona sportistiem, kuriem ir ierobežotas iespējas gan finansiālā, gan reitinga ziņā, lai varētu startēt augstāka ranga sacīkstēs. Šajos turnīros ir iespējams izbaudīt starptautisku sacīkšu atmosfēru, sacensties ar citu valstu sportistiem. Žēl tikai, ka pirmajā sacīkšu gadā neiesaistījās arī Polijas un Baltkrievijas jātnieku federācijas, kā sākotnēji bija apsolījušas, tad konkurence un prestižs būtu vēl augstāki. Vai sacensības patiesi izdevušās, to varēsim spriest pēc nākamā posma Igaunijā.

 

Latvijas sportistu izcīnītās vietas pirmajā trijniekā. Pirmā diena: Poniju jāšana, maršruts ar šķēršļu augstumu līdz 100 cm – 1. v. Monta Pareiza ar Ruandu; Atvērtā klase, 100 cm – 1. v. Laura Luīze Leinerte ar Passo, 2. v. Anna Ruķere ar Prestižu, 3. v. Elīna Kandevica ar Vivu; Juniori, 115 cm – 2. v. Mārtiņš Ernests Pilders ar Picasso, 3. v. Emīlija Elizabete Zandere ar Ainavu; Atvērtā klase, 115 cm – 1. v. Andis Vārna ar Equandi, 2. v. Mārīte Pinte ar Lakardo; Jaunie jātnieki, 125 cm – 1. v. Nellija Nulle ar Lord Picaso; Pieaugušie, 130 cm – 1. v. Ģirts Bricis ar Emilie Jolie, 3. v. Andis Vārna ar Bucretia.

 

Otrā diena: Poniju jāšana, 105 cm – 2. v. Monta Pareiza ar Ruandu, 3. v. Arta Židele ar Califf; Atvērtā klase, 105 cm – 1. v. Keitija Racina ar Quidam’s Flipper, 2. v. Anna Ruķere ar Prestižu; Juniori, 120 cm – 1. v. Sabīne Siliņa ar Oniksu, 2. Mihails Paškovs ar Art, 3. v. Valters Celms ar Karero; Atvērtā klase, 120 cm – 1. v. Aigars Bregže ar Linkolnu, 2. v. Kate Ansone ar Chandra H, 3. v. Jurijs Klokovs ar Lekriju; Jaunie jātnieki, 130 cm – 3. v. Sabīne Siliņa ar Kalgari; Jaunzirgi, 125/130 cm – 1. v. Mārīte Pinte ar Kartini, 2. v. Ģirts Bricis ar Dynamique, 3. v. Mārīte Pinte ar Lečko.

 

Komandu sacensībās, kurās startēja pa četriem jātniekiem divos hitos maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, uzvaru izcīnīja Lietuva ar 28 soda punktiem, otrajā vietā bija Latvijas I komanda – 48, un trešajā vietā Latvija II – 58.