RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Rīgā noslēdzies sporta deju festivāls „Latvia Open 2014”

Rīgā noslēdzies sporta deju festivāls „Latvia Open 2014”
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 04.11.2014. 17:10

Nedēļas nogalē „Arēnā Rīga” norisinājās ikgadējais sporta deju festivāls “Latvia Open”, kura ietvaros 1.novembrī notika Rīgas mēra kausa izcīņa pasaules reitinga posmā pieaugušajiem standartdejās, sacensības jauniešiem Latīņamerikas un standartdejās, kā arī bērnu un junioru grupu dejotāju sacensības.

 

Rīgas mēra kausu pasaules reitinga posmā pieaugušajiem standarta deju programmā izcīnīja Vaidotas Lācitis un Veronika Golodņeva no Lietuvas. Jauniešu pasaules reitinga posmā standarta dejās uzvarēja Everts Gulbis un Elīna Kalvāne no Latvijas, savukārt jauniešu pasaules reitinga posmā Latīņamerikas dejās uzvarētāju laurus plūca Dmitrijs Kulebakins un Marija Čerņika no Krievijas.

 

Kā ziņots, 31.oktobrī XII. Starptautiskā sporta deju festivāla “Latvia Open 2014” ietvaros notika divi pasaules čempionāti 10 dejās - pieaugušajiem un jauniešiem. Pieaugušo sacensībās 10 dejās par uzvarētājiem tika atzīti Miha Vodičars un Nadija Bičkova no Slovēnijas, savukārt jauniešu pasaules čempionātā 10 dejās uzvarēja Sergejs Rožkovs un Veronika Dička no Krievijas.

 

Latviju pasaules čempionātā 10 dejās pieaugušo grupā pārstāvēja Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva (sporta deju klubs “Mario”), kuri iekļuva finālā un ierindojās sestajā vietā. Savukārt jauniešu pasaules čempionātā 10 dejās Latviju pārstāvēja Roberts Gints Bērziņš un Megija Dana Morīte (deju klubs "Dūšas deju skola"), kuri, pirmo gadu startējot jauniešu grupā, sacensībās ieņēma augsto ceturto vietu. Kopumā uz deju grīdas sacentās labākie dejotāji no teju 40 pasaules valstīm.

 

„Divas festivāla dienas īpaši spilgti izcēla Rīgu, Eiropas kultūras galvaspilsētu, sporta deju pasaules kartē. Vēlos dalīties priekā par Latvijas pāru sasniegumiem abos pasaules čempionātos, kā arī sirsnīgi pateikties par daudzskaitlīgo Latvijas dejotāju dalību mūsu rīkotajās sacensībās,” uzsver organizatoru pārstāvis - sporta deju kluba “Mario” vadītājs Mario Končevskis.

 

Starptautiskais sporta deju festivāls „Latvia Open” notiek kopš 2003.gada, laika gaitā kļūstot par nozīmīgu notikumu Eiropas un pasaules mērogā. Sporta deju sacensības organizē sporta deju klubs “Mario” - Mario Končevskis, Marika Kalēja un Marta Kalēja, sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, Pasaules Sporta deju federāciju, Rīgas Domi un Latvijas Sporta federācijas padomi.