RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

LJF ziemas sacensībās uzvar Ģirts Bricis ar zirgu Carlord

LJF ziemas sacensībās uzvar Ģirts Bricis ar zirgu Carlord
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 19.01.2015. 07:49

Sestdien, 17. janvārī, sporta centra „Kleisti” manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas ziemas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Ģirts Bricis no RJSK „Sport de Lux” ar zirgu Carlord.

 

Sacensības bija kupli apmeklētas – četros maršrutos kopā notika 175 dalībnieku pāru starti, pirmajā maršrutā piedalījās īpaši daudz – 64. Piedalījās arī spēcīgi jātnieki no Lietuvas, kuri arī guva divas no četrām iespējamām uzvarām.

 

Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem startēja 21 dalībnieku pāris, un uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Carlord (RJSK „Sport de Lux”), veicot distanci bez soda punktiem 60,11 sekundēs. Otro un trešo vietu izcīnīja Andis Vārna (SK „Quattro”), attiecīgi ar zirgiem Fantastika – 0/60,27 un Lerida – 0/61,33. Pavisam bez soda punktiem startēja septiņi jātnieki.

 

Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: „Atjaunotajā Kleistu manēžā šīs ir jau otrās sacensības, un nu var redzēt, ka pamats tiešām ir labs – neslīd, var riskēt pagriezienos. Labi, ka sacensībās bija daudz dalībnieku – mazajos maršrutos pamazām nāk klāt jauni zirgi un jauni sacensties gribētāji. Es pats, kā parasti, augstākajā maršrutā startēju tikai ar trīs zirgiem, kā to nosaka LJF noteikumi. Šobrīd man ir maz jaunzirgu, bet kāds bariņš „lielo” sagatavoti uz 130 cm un augstāk, tādēļ citus zirgus ņemšu līdzi uz nākamajām sacensībām.”

 

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, divās fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu (z/s „Tīraines staļļi”); Nr. 2, līdz 110 cm, divās fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Tads Šešks ar Sanremo (Lietuva); Nr. 3, līdz 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Mats Petraitis ar Loval (Lietuva).

 

Maršrutu sastādītājs Egils Broks: „Atjaunotajā manēžā ir patīkami strādāt, lai gan pati maršrutu likšana jau nemainās, jo ir tie paši laukuma izmēri, lieliski, kā vienmēr, strādā laukuma komanda. Gandarījums, ka tagad, braucot uz Latvijas čempionātu, sportisti var startēt atbilstošos apstākļos, ko gaidījām gadus divdesmit. Paldies federācijas prezidentam Agrim Blauam un komandai, kas to paveica. Patīkami pārsteidza lielais dalībnieku skaits. Pirmais maršruts, kurā startēja visvairāk dalībnieku, bija tā sauktā atvērtā klase, kur aptuveni puse dalībnieku startēja ar pieredzējušiem zirgiem. Tas bija jāņem vērā, tāpēc savukārt grūtāk bija jaunzirgiem, un tas bija jākompensē ar jātnieka meistarību. Otrais maršruts bija pietiekami sarežģīts šim dalībnieku sastāvam, kas tika veidots ar 85% grūtības pakāpi. Savukārt augstākie maršruti bija iesildoši, lai sportisti varētu gatavoties sezonai, finālos būs sarežģītāki.”

 

Jau 7. februārī sāksies Latvijas ziemas čempionāts, kas risināsies četros posmos.