RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Latvijas un Madagaskaras tenisistu duelis „Deivisa kausā” jau nākamnedēļ

Latvijas un Madagaskaras tenisistu duelis „Deivisa kausā” jau nākamnedēļ
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 06.07.2015. 16:06

„Deivisa kauss” ir lielākās sacensības pasaulē nacionālajām vīriešu tenisa izlasēm, kurās Latvijas izlasei jau ir 22 gadu sena vēsture. Tā šajā kausā piedalās kopš 1993. gada, Āfrikas/Eiropas zonas 1. grupu sasniedzot 2008., 2010. un 2014. gadā. Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma sacensības atgriežas Liepājas atklātajos māla seguma kortos, kur no 17. līdz 19. jūlijam Latvijas izlase pirmo reizi mērosies spēkiem ar Madagaskaras tenisa izlasi.

 

Šogad „Deivisa kausa” dažādos līmeņos piedalās vairāk nekā 120 valstu izlases, bet Latvijas komanda cīnīsies Āfrikas/Eiropas zonas 2. grupā. Latviju sacensībās pārstāvēs četri tenisisti - brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus, kā arī Miķelis Lībietis, bet par ceturto vietu izlasē savā starpā konkurē Miks Losbergs un Artūrs Lazdiņš, kurš no abiem pārstāvēs Latviju nākamnedēļ uzzināsim 7. jūlijā, kad abu izlašu kapteiņiem ir jāpaziņo komandu sastāvi. Tradicionāli pirms „Deivisa kausa” sacensībām 15.jūlijā norisināsies arī bērnu diena, kad iespēja uzspēlēt ar Latvijas „Deivisa kausa” spēlētājiem tiks dota jaunākajiem topošajiem tenisistiem.

 

“”Deivisa kausa” mači ik gadu mūsu spēlētājiem sniedz jaunu impulsu un uzrāvienu, ikkatram sportistam ir ļoti liels gods pārstāvēt savu valsti. Tāpat šāda līmeņa sacensību norise Latvijā ļauj arī jaunajiem tenisistiem sastapt pasaules mēroga sportistus - viņu spēles klātienē ir piemērs un stimuls jauniešu turpmākajām gaitām tenisā. Latvijas izlases tenisisti nupat ir rādījuši labu sniegumu turnīros Stambulā un Austrijā, līdz ar to varam sagaidīt interesantas spēles un labus rezultātus arī Liepājā,” stāsta Latvijas Tenisa Savienības prezidents Juris Savickis.

 

Šogad „Deivisa kauss” pēc 11 gadu pārtraukuma atgriezies Liepājas atklātajos māla seguma kortos, šovasar padarot Liepāju par Latvijas tenisa galvaspilsētu, kur tenisisti visas vasaras garumā pulcējas dažādos tenisa turnīros.

 

„”Deivisa kauss” tiek pamatoti uzskatīts par prestižākajām sacensībām tenisā, tādēļ mums ir īpašs prieks, ka jau ceturto reizi varam šo čempionātu uzņemt Liepājā. Tas ir notikums, ko ar nepacietību gaida ne tikai tenisa pasaules profesionāļi, bet arī daudzi liepājnieki, kuri cauri laikiem ir uzturējuši dzīvas un spēcīgas senās tenisa tradīcijas Liepājā. Šo pēdējo gadu laikā tieši Liepāja ir bijusi vieta, kurā spoži iemirdzējušās ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas līmeņa tenisa zvaigznes kā Anastasija Sevastova vai Adrians Žguns. Un arī šobrīd Liepājā tenisā trenējas aptuveni 170 jaunieši, kuru vidū ir arī izcili talanti ar lielu potenciālu kļūt par augsta līmeņa profesionāļiem,” par gaidāmajām sacensībām stāsta Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

 

Latvijas un Madagaskaras komandu sastāvus izlašu kapteiņiem jāpaziņo 10 dienas pirms sacensību sākuma -  jau rīt, 7.jūlijā.

 

„Deivisa kausa” norisi atbalsta Itera, Liepājas dome, Domenikss, Storent, ACB un Barons Bumbiers.