RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas ceturtais posms iejādē

Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas ceturtais posms iejādē
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.07.2015. 12:04

Sporta centrā „Kleisti” 11. jūlijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas ceturtā posma sacensības iejādē vairākās zirgu un jātnieku vecuma un meistarības grupās. Sacensību sarežģītākajā shēmā Lielajā balvā, tāpat kā iepriekš, startēja vienīgi Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi (LSVK „Harmoniija”) un sasniedza rezultātu 60,67%. Ar Koleru viņa savukārt uzvarēja Shēmā III – 67,72%, bet ar Kvarcu bija trešā Shēmā II – 68,13%.

 

Terēze Rozenberga: „Šajā sacensību posmā vislielākais prieks par Koleru, kurš veica shēmu tīri un sev netipiski centīgi, jo parasti viņam patīk padraiskoties. Par to gandarījums, jo ar šo Ainas Mainieces zirgu strādāju kopš pašiem pirmsākumiem, kad viņš četru gadu vecumā ieradās Kleistos, tātad viss viņa sagatavotībā panāktais ir pašas izdarīts. Šoreiz ne īpaši veiksmīgs bija starts ar Kivi, jo viņš bija uztraucies vairāk nekā citkārt, taču dažas vietas shēmā bija pat ļoti veiksmīgas, savukārt pie citām vēl vairāk jāpiestrādā.”

 

Mūsu labākā juniore Laura Ivanova ar zirgu Monte-Cristo (JSK „Ambers”) kopējā konkurencē Shēmā III bija trešā – 65,61%. Viņa stāsta: „Šoreiz man neizdevās īpaši veiksmīgs starts, jo laikam vēl nebiju atpūtusies pēc brauciena uz Eiropas junioru čempionātu, kas notika no 1. līdz 5. jūlijam Francijas pilsētā Vidaubanā un norisinājās ļoti karstā laikā, kas bija sarežģīti. Tur sacensību pirmajā dienā ar Radamiru ieguvu 43. vietu no 67 dalībniekiem ar rezultātu 67,000%, bet otrajā dienā – 45. vieta no 66 dalībniekiem ar rezultātu 65,737%. Prieks, ka spēju koncentrēties startam, kas ir mans līdz šim labākais sniegums. Kad devos uz sacensībām, domāju, ka galvenais ir nepalikt pēdējā vietā... Taču iegūt drošību par to, ko spēju, ļoti palīdzēja aizvadītā treniņu nedēļa Vācijā Leifa Hambergera sporta bāzē. Prieks, ka izdevās veiksmīgi nostartēt atbilstoši savām spējām, un gandarījums par to, ka izdevās apsteigt vairāku iejādē titulētāku valstu pārstāvjus. Šī bija vērtīga pieredze. Paldies manai trenerei, paldies zirga īpašniekam Jurim Savickim, kurš deva iespēju man startēt ar savu zirgu, paldies visiem, kas palīdzēja organizēt braucienu! Ar šo startu kvalificējos jau nākamā gada Eiropas čempionātam, kas notiks Spānijā, Madridē.”

 

LJF kausa izcīņas IV posma uzvarētāji

Lielā balva. Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK „Harmonija”) 60,67%. Vidējā balva I. Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK „Dressur”) 66,62%. Mazā balva. Olga Šakurova ar Pentagonu (RJSK) 67,06%. Shēma III. Terēze Rozenberga ar Koleru (LSVK „Harmonija”) 67,72%. Shēma II, atvērtā klase. Aija Rutka ar Dorle (SIA „Wilde Transports”) 68,69%. Shēma II, amatieri. Kristiāna Politere ar Glāsmu (LLU Sporta klubs) 64,44%. Shēma I, amatieri. Katrīne Buša ar King of the Dance (z/s „Tīraines staļļi”) 68,25%. Shēma I, bērni. Daria Milejeva ar Kardigan (z/s „Lielceri”) 67,33%. Shēma I, atvērtā klase. Diana Kokoreviča ar Poertoriko (z/s „Ekvi”) 60,42%. Jaunzirgi, 4 g. v. Ieva Dundure ar Rafaello (LJAA) 78,00%. Paralimpiskā iejāde, Grade 1a. Rihards Snikus ar King of the Dance (z/s „Tīraines staļļi”) 69,57%.

 

Plašāka informācija Latvijas Jātnieku federācijas mājaslapā www.ljf.lv.