RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Noskaidrots Latvijas kaitborda čempions slaloma disciplīnā

Noskaidrots Latvijas kaitborda čempions slaloma disciplīnā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.07.2015. 12:10

Sestdien, 11. jūlijā, Liepājā Karostas teritorijā notika Latvijas kaitborda atklātais čempionāts slaloma disciplīnā, kurā 6 braucienu kopvērtējumā uzvarēja Mārtiņš Sproģis, ar to kļūstot par divkārtēju Latvijas čempionu slaloma disciplīnā.

 

Otro vietu izcīnīja Jonatans Šterns, trešais palika Mindaugas Jonikas no Lietuvas.

 

Sacensības notika kaitbordam ideālos laika apstākļos - pūta ZR vējš ātrumā no 15 līdz 20 mezgliem/sekundē.

 

Latvijas Kaitsērfinga Asociācijas valdes priekšsēdētājs Larss Āboliņš pauž gandarījumu, ka kaitborda sportiskās disciplīnas kļūst arvien vairāk un sacensībām piesakās arvien vairāk dalībnieku. Šogad uz sacensībām bija ieradušies arī 4 Lietuvas kaitbordisti.

 

"Katras sacensības ir ļoti nozīmīgas Latvijas kaitbordistu izaugsmei un attīstībai, kā arī nākotnes perspektīvām, jo kaitbords ir potenciālais Olimpiskais sporta veids. Latvijas sportistu izaugsme pēdējos gados ir ievērojama un apsveicama," stāsta Āboliņš.

 

Savukārt sacensību uzvarētājs Mārtiņš Sproģis uzsver: "Priecājos, ka kaitborda sacensības kļūst arvien populārākas arī skatītāju vidū. To atbalsts ļoti palīdz sportistiem. Savukārt no sportiskā viedokļa šoreiz dažādību sacensībām piešķīra iespēja startēt ar dažāda tipa dēļiem. Tas sacensības padarīja spraigākas."

 

Sacensības rīkoja LKA (Latvijas Kaitsērfinga Asociācija) kopā ar LVA ( Latvijas Vindsērfinga asociācija).