RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

„Babīte-2” nosargā līderpozīcijas, „Quatro Pigeons” pakāpjas uz otro vietu

„Babīte-2” nosargā līderpozīcijas, „Quatro Pigeons” pakāpjas uz otro vietu
Foto: No florbolazinas.lv.
KRUSTTEVS.COM · 12.07.2012. 10:53

„SPIN FM Vasaras Florbola līgas 2012” turnīrā trešdien norisinājās dramatiskas cīņas, kuru atrisinājums nāca vien pēdējās minūtēs un sekundēs.

 

Tā savas grupas vadībā noturējās „Babīte-2”, kas prata izplēst neizšķirtu pret RSU. Babītes pirmajai komandai savukārt neizdevās izglābties pret „Quatro Pigeons” un „Špinātpundurs Ponijs” pārāk ātri sapriecājās par izcīnīto punktu.

 

 

Cīņa starp „BalticMiles” un „Džentlmeņu līgu” kļuva par 50.spēli šīs sezonas „SPIN FM Vasaras Florbola līga” turnīrā.

 

Lai gan „BalticMiles” komanda uz spēli ieradās minimāli iespējamajā sastāvā, tik un tā viņi bija uzskatāmi par favorītiem divcīņā ar turnīra debitantiem. Ātri izdevās panākt triju vārtu pārsvaru, bet arī konkurenti pierādīja, ka nav ar pliku roku ņemami, šajā spēlē iemetot tikpat, cik iepriekšējās cīņās kopumā. Pēc pirmā puslaika tikai 5:3 „BalticMiles” labā, bet spēles beigās gan jau pārliecinoša 12:6 uzvara. Uzvarētājiem piecus vārtus guva turnīra rezultatīvākais florbolists Oskars Eglītis.

 

Svarīga cīņa par uzvaru B apakšgrupā norisinājās starp „Babīte-2” un „RSU” komandām. Ja Babītes florbolisti bija uzvarējuši visās cīņās, tad studenti turnīru sāka ar neizšķirtu. Ne pirmo reizi „Babīte-2” cīņu sāka neveiksmīgi, pirmo puslaiku zaudējot ar 0:3.

 

Arī pēc pārtraukuma RSU kontrolēja cīņas gaitu, divas minūtes pirms mača beigām esot vadībā ar 5:4. Tomēr uzvarēt, kas lielā mērā ļautu domāt par pirmo vietu apakšgrupā, RSU neizdevās, jo 19 sekundes pirms cīņas beigām Reinis Anģēns rezultātu izlīdzināja – 5:5. Tas nozīmē, ka „Babīte-2”, kurai atlikusi viena spēle, saglabā triju punktu pārsvaru pār studentiem, kuriem cīņa rezervē.

 

Elites grupā „Babītei” tik labi nesokas, lai gan cīņas ir sīvas, uzvaras izpaliek. Viena no pēdējām iespējām bija pret „Quatro Pigeons” komandu, taču atkal nekā. Pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā puslaikā, otrajā komandas nodemonstrēja rezultatīvāku spēli. Jau trešajā minūtē izcēlās „Quatro Pigeons” šīs vasaras uzbrukuma līderis Toms Bitmanis, bet minūti vēlāk atbildēja pretinieku līderis Mārtiņš Lapsiņš.

 

Puslaika vidū komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem, bet tad „Quatro Pigeons” ieguva divu vārtu pārsvaru (4:2). Pēdējās sekundēs Armīns Lutkevics vienus vārtus atspēlēja, taču izglābties „Babīte” nespēja, piedzīvojot minimālu zaudējumu. Tas nozīmē, ka regulārajā turnīrā augstāk par sesto vietu viņiem neizdosies pakāpties. „Quatro Pigeons” pacēlās uz otro vietu, taču ļoti iespējams, ka viņiem garām tiks „Talsi”. Tādā gadījumā abas tikko spēlējušās komandas drīz tiksies turnīra ceturtdaļfinālā.

 

Ne mazāk dramatiska izvērtās arī vakara pēdējā spēle starp „Špinātpundurs Ponijs” un „Mārupe” komandām. Mārupieši par neierašanos uz iepriekšējo maču pret „Birka.lv” saņēma tehnisko zaudējumu, tādējādi paši sev liedzot iespēju pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

 

Neskatoties uz to, spēle pret „ponijiem” izdevās veiksmīga, jo jau desmitajā minūtē viņi atradās graujošā vadībā ar 5:0. Turpinājumā pretinieks gan centās tuvoties rezultātā un 49 sekundes pirms pamatlaika beigām tas arī sekmīgi tika paveikts – Mārcis Bajaruns rezultātu izlīdzināja – 7:7. Tomēr tas vēl nebija viss, jo atlikušajā laikā Sandis Antonevičs ar rezultatīvu metienu nodrošināja „Mārupes” komandai otro uzvaru šīs vasaras turnīrā, kas vienībai ļāva pakāpties uz piekto vietu A apakšgrupā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar florbolazinas.lv