RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

„SPIN FM Vasaras Florbola līga 2012” turpinās ar negaidītiem notikumiem

„SPIN FM Vasaras Florbola līga 2012” turpinās ar negaidītiem notikumiem
Foto: Sports.riga.lv.
KRUSTTEVS.COM · 25.07.2012. 12:05

Negaidīti noslēgusies cīņa „SPIN FM Vasaras Florbola līgas 2012” Tautas grupas ceturtdaļfinālā starp „Birka.lv” un „Shtelle” komandām. Grupu turnīrā „Birka.lv” uzvarēja visus savus pretiniekus, bet ceturtdaļfināla pēdējās desmit minūtēs ielaida trīs vārtus, ciešot kapitulāciju ar 5:7, izstājoties no turnīra. Pusfinālu tikmēr sasniedza arī „BalticMiles” un „Quatro Pigeons”, kas to izdarīja Elites grupā.

 

Vispirms tika aizvadīta pēdējā cīņa grupu turnīrā, jo mačs starp „ExploreLatvia.net” un „Špinātpundurs Ponijs” komandām 17.jūlijā netika izspēlēts, lietus dēļ to pārtraucot 26 minūtē pie rezultāta 3:1 „Špinātpundurs Ponijs” labā.

 

Atlikušajās nepilnās 15 minūtēs „poniji” iemeta vēl četrus vārtus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar 7:1. Panākums "ponijiem" ļāva turnīru noslēgt sestajā vietā savā apakšgrupā un 11.vietā Tautas grupas kopvērtējumā.

 

Tālāk kārta bija interesantai cīņai ceturtdaļfinālā starp „BalticMiles” (A2) un „RSU” (B3). „BalticMiles” kļuva par regulārās sezonas pārliecinoši rezultatīvāko komandu, pretinieku vārtos sametot 104 bumbiņas (tuvākie sekotāji ar 70 precīziem metieniem „Shtelle”), kamēr RSU ar katru turnīra maču demonstrēja arvien labāku sniegumu. Pavisam nedaudz studentiem pietrūka līdz otrajai vietai grupā, kas ļautu izvairīties no šī spēcīgā pretinieka.

 

Cīņu daudz labāk sāka „BalticMiles”, septītajā minūtē panākot jau 3:0 vadību. Līdz pārtraukuma pārsvars tika palielināts jau līdz graujošam 6:1. Arī turpinājumā RSU īsti nespēja pacīnīties par tikšanu pusfinālā, jo pēc desmit spēlētām minūtēm otrajā puslaikā „BalticMiles” joprojām drošā vadībā ar 9:3. Pēdējās minūtēs RSU atspēlēja četrus vārtus, taču tuvāk gan netika, esot spiesti izstāties no turnīra.

 

Elites grupā ceturtdaļfinālos nopietna spēkošanās nesanāca. Jau ziņojām, ka „Lielvārde” ātri panāca 7:0 pret „Ogres vilkiem”, turpinājumā ļaujot vārtus gūt arī konkurentiem, taču uzvara nebija apdraudēta ne mirki.

 

Otrajā cīņā „Quatro Pigeons”, kas spēlēja labākajā sastāvā, pēc puslaika bija tikai 2:0 vadībā pret „Babīti”, bet pēc pārtraukuma pārbrauca konkurentiem pāri kā ar ceļarulli – 13:0. Pusfinālā „Quatro Pigeons” komandu gaida spēkošanās ar „Talsiem”, kuriem grupu cīņā tika zaudēts ar 4:5.

 

Visnotaļ negaidīti noslēdzās pēdējā spēle, kurā „Birka.lv” (A1) spēkojās ar „Shtelle” (B4). Jau devītajā sekundē Matīss Jansons vadībā izvirzīja „Birka.lv”, kas grupā uzvarēja visus septiņus mačus, taču jau pēc 17 sekundēm Edgars Liepiņš rezultātu līdzsvaroja. Turpinājumā „Birka.lv” aizmuka divu vārtu pārsvarā, bet konkurenti atkal atspēlējās, pārtraukumā ejot 3:3.

 

Pēc pārtraukuma Māris Liepiņš pirmo reizi vadībā izvirzīja „Shtelle”, bet tad minūtes laikā divi vārti Rūdolfam Blūmam un 5:4 par labu „Birka.lv”. Puslaika vidū pa vārtiem guva Edijs un Aivis Hammeri, vadībā izvirzot jau „Shtelle”, bet trīs minūtes pirms cīņas beigām Aivis Hammers pielika treknu punktu – 7:5 par labu „Shtelle” komandai, kas tādējādi iekļuvusi pusfinālā.

 

„Birka.lv”, kas tik pārliecinoši nospēlēja savā grupā, turnīru noslēgusi jau pēc pirmās „play-off” spēles. Tikmēr „Shtelle” gaidīs „Babīte-2” un „Roja” spēles iznākumu, lai noskaidrotu savus pretiniekus pusfinālā.

 

Trešdien tiks aizvadītas trīs cīņas. Vispirms tiks izspēlēti atlikušie ceturtdaļfināli Tautas grupā – „abone.lv” un „Jelgavas novads”, kā arī „Babīte-2” un „Roja”.

 

Pēc tam klāt jau pirmais pusfināls Elitē starp „Talsi” un „Quatro Pigeons” komandām. Ceturtdien otrs pusfināls Elites grupā („Florbolam.lv” – „Lielvārde”) un abi pusfināli Tautas grupā. Pirmdien ieplānotas spēles par 3.vietu Tautas un Elites grupā, savukārt otrdien, 31.jūlijā, izšķirošās cīņas abās grupās par zelta medaļām.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv