RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

„RSU/Runway” tiek ceturtdaļfinālā, cīņu turpina arī piecas vīru komandas

„RSU/Runway” tiek ceturtdaļfinālā, cīņu turpina arī piecas vīru komandas
Foto: Czechopen.cz.
· 18.08.2012. 13:33

„Czech Open” florbola turnīrā Latvijas sieviešu čempionvienība „RSU/Runway” iekļuvusi sieviešu Elites grupas ceturtdaļfinālā, bet vīru konkurencē piecas latviešu komandas sasniegušas 1/32 finālu.

 

Sieviešu Elites līgā jau ziņojām, ka „RSU/Runway” ar 3:1 pieveica Čehijas U-19 izlasi, un ar 1:5 piekāpās „RSU/Runway”. Tālāk ar 3:2 izdevās apspēlēt „IBF Dalen”, bet 1/8 finālā ar 1:3 tika zaudēts spēcīgajai šveiciešu „UHC Dietlikon” un ar 1:0 pēdējās sekundēs tika izrauta uzvara pār „RIG Umea”, uzvaras vārtus 12 sekundes pirms mača beigām gūstot Līgai Garklāvai. Tas latvietēm nodrošināja otro vietu E apakšgrupā, kas ceturtdaļfinālā pretim dos „IBK Dalen”.

 

Vīriešu turnīrā arī grupu turnīra pēdējā spēlē „FBK Ķekava” izcīnīja uzvaru, ar rezultātu 3:0 pieveicot „SKP Olympia Kutna Hora” komandu. Vārtus latviešu komandā guva Mārtiņš Jarohovičs, Ēriks Akulovs un Gints Klēģers. Uzvarējuši savā grupā ķekavnieki nodrošināja vietu 1/32 finālā, kur tiksies ar vēl vienu čehu komandu „USK-FbC Usti nad Labem”.

 

Ar ķekavnieku nākamajiem pretiniekiem jau spēlējuši Cēsu „Lekrings”, kas grupu turnīrā piedzīvoja zaudējumu pret šo komandu (1:2). Neskatoties uz to, panākums pēdējā spēlē pret šveiciešu „Mouse Selection” ar 5:2 nodrošināja pirmo vietu savā grupā un iekļūšanu 1/32 finālā.

 

Pagaidām perfektu sniegumu demonstrē arī FK „Valmiera”. Par pirmajiem diviem panākumiem jau ziņojām, bet grupas trešajā spēlē ar 3:1 tika pieveikta arī čehu „FBC Kralupy n/V” komanda, kas nodrošināja panākumu grupā un automātisku vietu 1/32 finālā, kur būs jātiekas ar šveiciešu „Rheintal Gators”.

 

Par savas grupas uzvarētājiem kļuva arī „Riga Mix”, kas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti, bet divos nākamajos mačos svinēja uzvaras – 7:1 pret „Swiss Made” un 2:1 pret čehu „Orka”. 1/32 finālā gaida spēkošanās ar latviešu komandu „Riga Bigfoots”.

 

Šī Rīgas komandas pašlaik sekmīgi lauž ceļu pretim panākumiem pa vissarežģītāko ceļu. Grupā tika piedzīvoti trīs zaudējumi (pēdējā spēlē 1:3 pret „Kalevi FB”. Pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā (1/128 finālā) ar 6:0 tika sagrauta slovēņu „Polanska banda-ŠD Poljane”, bet 1/64 finālā jātiekas ar „BILLY BOY Mlada Boleslav B”, kas tiek apspēlēti ar 3:2. Vai izdosies noņemt skalpu arī latviešiem?

 

Pirmās līgas čempioni FK „Ādaži” dalību turnīrā jau noslēguši. Par pirmajā spēlē piedzīvoto neveiksmi jau rakstījām. Grupu turnīra turpinājumā ādažnieki ar 2:5 piekāpās arī šveiciešu „Unihockey Appenzell” florbolistiem, bet pēc tam ar 0:6 kapitulēja arī čehu „FBC Liberec”, grupā paliekot pēdējā vietā. Taču 1/128 finālā ar 3:0 izdevās uzveikt „Jelgavas novads” komandu. 1/64 finālā gan nācās atzīt „TJ Banik Sokolov” pārākumu. Par komandas rezultatīvāko spēlētāju turnīrā kļuva Mārtiņš Lūsis, kuram trīs gūti vārti un viena rezultatīva piespēle.

 

Tātad jelgavnieku ceļš pretim titulam noslēdzās jau 1/128 finālā jeb pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā, kaut arī grupā viņi nospēlēja labāk kā ādažnieki, ierindojoties trešajā vietā. Pirmajās divās spēlēs tika izcīnīta viena uzvara, bet trešajā mačā ar 1:4 nācās piekāpties „T.B.C. Kraluv Dvur”. Turnīrā kopumā jelgavnieki nebija sevišķi rezultatīvi, Kasparam Lisovskim ar diviem precīziem metieniem kļūstot par komandas rezultatīvāko.

 

„Valmiera/BSS” jauniešu komandai sacensības izvērtās pagalam neveiksmīgas. Par diviem zaudējumiem turnīra ievadā jau ziņojām, bet grupu turnīra pēdējā mačā ar 2:14 tika piedzīvota kapitulācija pret čehu „FBC ČPP Remedicum Ostrava”. Pēc pirmās izslēgšanas turnīra spēles valmieriešu cīņas bija galā – 0:16 pret „x3m team SSK Future”.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv