RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Vīriešu florbola virslīga atgriežas pie klasiskās „play-off” izspēles

Vīriešu florbola virslīga atgriežas pie klasiskās „play-off” izspēles
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 23.08.2012. 12:56

Pēdējos gados visnotaļ nesaprotama izspēles kārtība bija vērojama Latvijas florbola čempionātā vīriešu virslīgā. Nākamajā sezonā cīņas būs tādas kā daudzviet pasaulē – astoņas labākās komandas sezonu turpinās „play-off”, bet pārējām komandām sezona būs noslēgusies.

 

Aizvadītajā sezonā izvērtās visnotaļ paradoksāla situācija, kad 14.komanda tā arī neatradās līdz ar to par čempionu titulu sacentās 13 komandas, no kurām 12 pēc tam spēlēja izslēgšanas turnīrā. Ņemot vērā, ka FK „Jūrmala” tomēr bija visnotaļ ievērojami vājāka par pārējām komandām, regulārajam turnīram praktiski pilnībā zuda jēga, jo visas konkurētspējīgās komandas tik un tā pēc tam varēja cīnīties izslēgšanas spēlēs.

 

2012./13.gada sezonā Latvijas čempionāta virslīgā spēlēs 12 komandas, no kurām astoņas labākās sacentīsies „play-off”. Ceturtdaļfinālos un pusfinālos uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz trim uzvarām, bet finālā – sērijā līdz četrām uzvarām.

 

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka četrām komandām, kas ierindosies no devītās līdz pēdējai vietai, šajā sezonā būs 22 spēles, kas būs mazāk, salīdzinot ar pagājušo sezonu („Jūrmalai” tad bija 24 spēles, bet komandām, kas iekļuva „play-off” un zaudēja pirmajā kārtā ar 0:3, bija pat 27 spēles).

 

Jāpiezīmē, ka visas komandas, kas pabeigs 2012./13.gada sezonu, nākamajā sezonā varēs pieteikt savu komandu virslīgai arī nākamajā sezonā. Tas nozīmē, ka neviena komanda nekritīs ārā no virslīgas. Līdz ar to var secināt, ka joprojām dzīva ir doma par 14 komandu startu Latvijas spēcīgākajā līgā – ja šosezon šo domu neizdevās īstenot „Latgranula/Līgatne” bankrota dēļ un FK „Ādaži” atteikšanās spēlēt virslīgā dēļ, tad nākamajā sezonā atkal varēs mēģināt piesaistīt divas labākās 1.līgas komandas.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv