RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Pirmo reizi „Latvian Open” vīru konkurencē kauss ceļo prom no Latvijas

Pirmo reizi „Latvian Open” vīru konkurencē kauss ceļo prom no Latvijas
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 27.08.2012. 08:00

„Latvian Open” florbola turnīrs vīriešu konkurencē noslēdzies ar somu komandas „FBC Turku” uzvaru, kas finālā ar rezultātu 2:1 pieveica divkārtējos Latvijas čempionus „RTU/Inspecta”.

 

Turnīrā piedalījās 20 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās pa piecām komandām katrā. A apakšgrupā uzvaru izcīnīja „FBC Turku” komanda no Somijas, aiz sevis atstājot vienu no turnīra mājiniecēm „Rubeni” un Latvijas čempionvienību „Lielvārdi”, kas tika saplosīta ar 7:0. B grupā uzvaras visās spēlēs izcīnīja Cēsu „Lekrings”, bet C apakšgrupā līdzīgas sekmes „RTU/Inspecta”. Perfekts rezultāts arī D grupas labākajai komandai – Latvijas vicečempioniem „FBK Ķekava”.

Grupu uzvarētāji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālos, kamēr vājākās komandas dabūja cīnīties arī 1/16 un 1/8 finālā. Ceturtdaļfinālos grupu uzvarētāji tika pie vairāk vai mazāk pārliecinošām uzvarām. Visvieglāk klājās somiem, kas ar 10:3 saplosīja pagājušās vasaras bronzas ieguvējus Stalbes „Pārgauju”. Vēl „Lekrings” ar 7:2 uzvarēja „Rubene-1”, bet FBK „Ķekava” ar 4:2 apspēlēja FK „Valmiera”. Visgrūtāk klājās „RTU/Inspecta”, kas minūti pirms mača beigām ar 2:1 izrāva uzvaru pār „Lielvārdi”.

Pusfinālā somi ar 6:1 sagrāva „Ķekavu”, bet „RTU/Inspecta” vēl vienā spraigā cīņā tika pie panākuma. Atspēlējušies no sev nelabvēlīga rezultāta, rīdzinieki pēcspēles metienos uzvarēja Cēsu „Lekrings” – 2:1. Cīņā par bronzu jau cēsnieki, spēlējot nedisciplinēti, bija spiesti glābties no nepatīkamā rezultāta pret „Ķekavu”. Ķekavnieki vispirms guva divus vārtus ar soda metieniem (sevišķi skaisti to paveicot kādreizējam cēsniekam Mārtiņam Druvkalnam), bet vēlāk arī izdevās realizēt vairākumu. Cēsnieki uz to atbildēja ar diviem identiskiem Jāņa Rajecka metieniem un Andra Rajecka vārtu guvuma pēc pretinieku aizsarga „apzagšanas”. Bullīšos vienīgos vārtus ar ļoti skaistu raidījumu guva Ingus Laiviņš, nodrošinot Cēsu komandai bronzas medaļas.

Arī fināls starp „FBC Turku” un „RTU/Inspecta” komandām izvērtās ļoti spraigs. Iniciatīva piederēja somiem, taču lielisks vārtos bija Andis Blinds. Puslaika pēdējā minūtē gan arī viņš nebija glābējs, kad somi izspēlēja skaistu kombināciju vairākumā. Otrajā puslaikā rīdzinieku jaunpienācējs Jānis Jansons rezultātu izlīdzināja, bet minūti pirms pamatlaika beigām somi tomēr guva uzvaras vārtus – 2:1. Līdz ar to pirmo reizi turnīra vēsturē uzvarētāju kauss ceļo prom no Latvijas – uz Somiju.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv