RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

„Lekrings” mērķi – paši augstākie

„Lekrings” mērķi – paši augstākie
Foto: Skcesis.lv
KRUSTTEVS.COM · 07.09.2012. 15:13

Trīs sezonas pēc kārtas spēlējot Latvijas čempionāta finālā, pērn cēsnieki palika vienas uzvaras attālumā no izšķirošajiem mačiem. Starpsezonu periodā komanda ir ievērojami pastiprinājusies, kas komandu atkal ļauj pieskaitīt galvenajiem turnīra favorītiem.

 

Aizvadītajā sezonā līdz pat pašam regulārā turnīra noslēgumam trīs komandas izmisīgi cīnījās par pirmo vietu turnīra tabulā. Beigās visneizdevīgākajā pozīcijā (trešajā) palika cēsnieki, kas nozīmēja, ka potenciālajā pusfinālā pret „Lielvārdi” pretiniekiem būs sava laukuma priekšrocības. Lai gan pirmajos četros mačos komandas pa reizei uzvarēja gan savā laukumā, gan pretinieku, piektajā mačā „Lielvārde” tomēr prata triumfēt savu līdzjutēju priekšā, nosūtot cēsniekus uz spēli par bronzas medaļām, kuras arī izdevās izcīnīt (pirmo reizi kopš 2001./02.gada sezonas).

 

Starpsezonu periodā komandai visai ātri izdevās piesaistīt vienu no labākajiem jaunajiem spēlētājiem Artūru Jurševski, kurš pārnācis no Stalbes „Pārgaujas”. Teju visu vasaru notika cīkstēšanās par kādreizējo komandas kapteini Ingu Laiviņu, kurš beigās nolēma atgriezties mājās, nevis pieņemt kārdinošo FK „Valmiera” piedāvājumu. Pēc neoficiālas informācijas valmierieši bija atvēzējušies arī cīņā par Aleksandru Abramovu, kurš gan arī palicis uzticīgs dzimtajam klubam. Bez zaudējumiem gan nav izdevies izvairīties. Uz Somiju devies Morics Krūmiņš, kurš karjeru turpinās slavenā „SSV Helsinki” junioru komandā. Uz ārzemēm pārcēlies arī Kārlis Bulmeisters, bet pieredzējušais Jānis Freivalds pašlaik vēl pauzē. Zem jautājuma zīmes bija Dāvja Vildera un Kristapa Vasiļjeva spēlēšana, taču abi visu esot sakārtojuši tā, lai varētu pārstāvēt savu pašreizējo komandu. Sezonu izlaidīs otrais vārtsargs Guntars Irbe, taču viņa vietā izdevies piesaistīt nu jau bijušo „Lielvārdes” vārtsargu Normundu Krūmiņu, kas vārtsargu līniju (Bundzenieks – Krūmiņš) padara vēl spēcīgāku.

 

Esot bijušas atsevišķas sarunas arī ar dažiem „Latgranula/Līgatne” komandas pārstāvjiem, taču galvenais treneris Artis Malkavs uzskata, ka arī pašreizējais sastāvs ir gana spēcīgs, lai cīnītos par pašām augstākajām vietām šajā čempionātā. Turklāt treneris esot noskatījis arī dažus spēlētājus no jauniešu čempionāta un sezonas gaitā, iespējams, arī kādam no tiem tiks dota iespēja apostīt virslīgas čempionāta gaitu.

 

Starpsezonu posmā komanda piedalījās tradicionālajos turnīros „Canadien Cup”, „Czech Open” un „Latvian Open”, bet neilgi pirms sezonas starta ieplānota pārbaudes spēle ar FK „Valmiera”.

 

Izmaiņas sastāvā:

 

Prom: Morics Krūmiņš („SSV Helsinki”), Kārlis Bulmeisters (-), Guntars Irbe (-), Jānis Freivalds (?)

 

Klāt: Artūrs Jurševksis („Pārgauja”), Ingus Laiviņš („Loviisa Tor”), Normunds Krūmiņš („Lielvārde”)

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv