RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Arī „Rubenei” spēcīgi jaunpienācēji

Arī „Rubenei” spēcīgi jaunpienācēji
Foto: Rubene.lv.
KRUSTTEVS.COM · 11.09.2012. 13:45

Pērn viena no titulētākajām komandām „Rubene” Latvijas čempionāta virslīgā laukumā sūtīja sastāvu, kurā vien retā seja bija zināma plašākai sabiedrībai. Gada laikā šie spēlētāji kļuvuši pieredzējušāki, turklāt sastāvā atgriežas arī labi zināmas vērtības.

 

Aizvadītā sezona „Rubenei” sākās ar vairākiem zaudējumiem, kas optimismu nesolīja. Taču pamazām izdevās situāciju uzlabot, sekmīgi tika pārvarēta astotdaļfināla barjera un sezonas noslēgumā tika sasniegta septītā vieta. Lai vai kā, kopumā tā tik un tā kļuvusi par otro sliktāko sezonu komandas pastāvēšanas vēsturē Latvijas čempionāta virslīgā.

 

Šajā sezonā komandā vairs nebūs pērnās sezonas labākais punktu guvējs Atis Stepāns, kurš piekritis savam otrajam izaicinājumam uzspēlēt ārzemēs. Ja pirms vairākiem gadiem izmēģināta tika Šveices zemākā līga, tad tagad pieredze tiks gūta Norvēģijas labākajā līgā „Harstad IBK” komandā. Zem jautājuma zīmes ir vēl vienas „ikonas” Ivara Jēkabsona spēlēšana vismaz sezonas pirmajā pusē. Spēlētājam ieplānota operācija, kas viņu laukumā varētu ļaut redzēt vien janvārī. Treneris gan izteicies, ka pirmajos mačos viņš vēl dosies laukumā un vienīgi tad gulsies zem skalpeļa. Sastāvā nebūs arī Jānis Grundšteins, kuram treniņus un spēlēšanu esot grūti apvienot ar darba lietām. Visi pārējie paliekot ierindā, turklāt starpsezonā izdevies labi papildināt komandas rindas.

 

Kā spēcīgākais pastiprinājums varētu tikt minēts kādreizējais Latvijas U-19 izlases kapteinis, nule Vācijas sudraba medaļas ieguvējs Gatis Akūlovs, kurš agrāk tika uzskatīts par vienu no talantīgākajiem savas paaudzes spēlētājiem. Pēc ilgāka laika ierindā arī Uģis Karasevs un vārtsargs Mareks Belousovs, kuri abi atgriezušies no ārzemēm. Pēc vienas sezonas pārtraukuma ierindā arī aizsargs Oskars Keišs, kurš jau bija uzdienējies līdz Latvijas izlases kandidātiem.

 

Treneris Ainars Zelčs ir ļoti priecīgs par to, ka palielinājusies konkurence uz vietu sastāvā. Katrā treniņā esot divi, trīs vārtsargi un vismaz 17 laukuma spēlētāji. Ļoti svarīgs būšot sezonas pats sākums. Ja trijās spēlēs izdosies izcīnīt vairākus punktus, tad arī sezonas turpinājumam vajadzētu būt cerīgam. Pretējā gadījumā deguni būšot zemē un piecelties nebūt nebūs viegli.

 

Starpsezonā komanda piedalījās „Canadien Cup” un „Latvian Open”, taču prestižāko turnīru īsti par objektīvu mērauklu nevarētu ņemt, jo vienības sastāvs bija sadalīts divās komandās. Neilgi pirms sezonas sākuma tika spēlēts neizšķirti draudzības mačā ar „Valmieru”.

 

Izmainās sastāvā:

 

Prom: Atis Stepāns („Harstad IBK”), Jānis Grundšteins (-), Kristaps Priede (-)

 

Klāt: Gatis Akūlovs („Red Devils”), Mareks Belousovs („Oxford/Cambridge”), Reinis Mirkšs (-), Ringolds Kalniņš („Rubene-1”), Uģis Karasevs (-), Oskars Keišs (-)

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv