RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Sestdien sāksies 20.Latvijas florbola virslīgas sezona

Sestdien sāksies 20.Latvijas florbola virslīgas sezona
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 13.09.2012. 14:06

Sestdien starts tiks dots 20.Latvijas florbola virslīgas sezonai, taču vien otrdien tika pieņemts lēmums vietu virslīgā atvēlēt „Ķekavas Bulldogs” komandai, kas pērn 1.līgas turnīrā ierindojās trešajā vietā.

 

Starpsezonu periodā no piedalīšanās Latvijas čempionāta virslīgā atteicās „Latgranula/Līgatne” florbolisti, bet 1.līgas uzvarētāji FK „Ādaži” atteicās izmantot iespēju spēlēt virslīgā. Sākotnēji gatavību spēlēt apstiprināja Daugavpils „Latgale”, kas lika domāt, ka virslīgā spēlēs 12 komandas. Vienlaikus parādījās ziņas, ka citām komandām iespēja spēlēt virslīgā netiks piedāvāta.

 

Lai gan latgalieši bija atsūtījuši pieteikumu startam 2012./13.gada sezonā, turpinājumā no komandas nebija nekāda informācija un tā vien šķita, ka čempionātā spēlēs tikai 11 komandas. Taču otrdien noticis ārkārtas balsojums Latvijas Florbola savienībā, kur ar septiņām balsīm par un piecām pret nobalsots pozitīvi par „Ķekavas Bulldogs” uzņemšanu virslīgā.

 

„Ķekavas Bulldogs” komanda dibināta pirms četriem gadiem, kad tika aizvadīta sezona „Triobet Florbola līgā”. Nākamajā sezonā tika piedzīvota debija jau Latvijas čempionātā 2010./11.gada sezonā, kad sekmīgi tika nospēlēts 2.līgas turnīrā, kas nodrošināja tiesības pacelties līgu augstāk. Pērn 1.līgā tika izvirzīts mērķis ieņemt kādu no pirmajām divām vietām, kas nodrošinātu vietu virslīgā. Mērķi sasniegt neizdevās, taču neilgi pirms sezonas sākuma vieta tomēr tika piešķirta.

 

„Tāds bija mūsu mērķis un uz to mēs gājām,” sarunā ar Florbolazinas.lv atzina komandas pārstāvis Kristaps Zaļkalns. „Uzreiz tas neizdevās, taču beigās viss beidzies labi. Mēs tomēr 1.līgā nebijām septītā vai astotā labākā komanda, bet gan trešā.” Komandas pārstāvji nedomā, ka viņi būs peramie zēni Latvijas čempionāta virslīgā – „Jau „Latvian Open” turnīrs pierādīja, ka mēs varam spēlēt arī ar virslīgas komandām. Mērķiem ir jābūt, tādēļ noteikti cīnīsimies par iekļūšanu labāko komandu astotniekā, pretējā gadījumā nemaz nav vērts doties laukumā,” kaujinieciski noskaņots ir Zaļkalns.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv