RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Šoreiz sals un slidenais ceļš neiejauksies!

Šoreiz sals un slidenais ceļš neiejauksies!
Foto: Rubene.lv.
KRUSTTEVS.COM · 21.09.2012. 12:23

Latvijas florbola čempionāta 20.sezonas otrā spēļu nedēļa sāksies ar maču Ķekavā, kur vietējā komanda uzņems Kocēnu „Rubeni”.

 

Pērn rubenieši uz spēli ieradās vien īsu brīdi pirms spēles sākuma slikto laika apstākļu dēļ un izcīnīja uzvaru. Šoreiz ledum vēl nevajadzētu parādīties, bet vai tas pašreizējiem vicečempioniem ļaus tikt pie pirmās uzvaras sezonā?

 

 

„Ķekava” – „Rubene”:

 

Komandas, kas sezonu sākušas mainīgām sekmēm – ja „Ķekava” neizteiksmīgā spēlē nespēja sarūgtināt „Lielvārdi” un revanšēties par zaudējumu pērnās sezonas finālā, tad „Rubene”, pateicoties jaunpienācēja Gata Akūlova precīzajam metienam pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār „Talsi/Triobet” komandu.

 

Šoreiz komandas spēli aizvadīs Ķekavas sporta namā, kur pērn „Rubene” uzvarēja ar rezultatīvo 12:8 (3:2, 5:2, 4:4). Arī savā laukumā labāk sekmējās Kocēnu komandai, kas bija labāka ar 6:5. Kocēnu komandai pirmajā spēlē pret Talsiem nelielu savainojumu guva Uģis Karasevs, taču tas nav sevišķi nopietns un spēlētājs varēs doties laukumā, jo jau nākamajā dienā pēc mača viņš piedalījās pusmaratonā. Laukumā dosies arī Ivars Jēkabsons, kuram oktobra vidū paredzēta ceļgala operācija.

 

Latvijas čempionāta ietvaros komandām šī būs „pusapaļa” jubilejas spēle, jo līdz šim tās savā starpā tikušās 34 reizes. Pašlaik bilance nedaudz labāka ir „Rubenei”, kas uzvarējusi 17 reizes, „Ķekavai” pie panākumiem tiekot 15 reizes. Vēl divi mači noslēgušies neizšķirti.

 

„Rubenes” komandai uzvaras vārtus spēlē pret Talsiem guva Gatis Akūlovs, kurš dzimtajā komandā atgriezies pēc vairāku gadu pārtraukuma: „Spēle iesākās ļoti labi, neskatoties uz to, ka pirmie zaudējām vārtus. Mēs vairāk kontrolējām bumbiņu un veidojām bīstamus uzbrukumus, kas vēlāk deva rezultātus. Ieguvām drošu pārsvaru, taču izrādījās, ka ar to nepietika. Nesaprotu, kas notika beigās, „Talsi/Triobet” uzspieda savu spēli un mēs laikam domājām, ka nospēlēsim bez īpaša satraukuma. Pie uzvaras vārtiem noteikti jāuzteic maiņas biedri, kuri labi nocīnījās un atdeva man lielisku piespēli tieši pa metienam. Palīdzēja arī burzma pie vārtiem, kas patraucēja vārtsargam redzēt metienu.”

 

„Ķekavas” komandas spēlētājs Jānis Peičs atzinis, ka pašlaik komandā jaunu „kritušo” nav, bet no dažādām veselības problēmām pašlaik atveseļojas Gunārs Klēģers un Gints Fricbergs, kuri tuvākajā laikā varētu atgriezties laukumā.

 

Jānis Peičs („Ķekava”): „Pirmo uzvaru ir svarīgi izcīnīt pēc iespējas ātrāk un tas noteikti būtu jāizdara jau piektdien. Sezonas sākums nevienai komandai nav viegls, turklāt ļoti atšķirīga ir komandu sagatavotības pakāpe, kas atkarīga no treniņu procesa – vieni vairāk ir strādājuši ar nūjām, citi fiziski, vēl kāds lielāko uzmanību pievērsis taktiskajām niansēm. Lai piektdien uzvarētu ir jāspēlē disciplinēti un precīzi, liekot vairāk kļūdīties pretiniekam. Protams, jārealizē savas iespējas. Esmu pārliecināts, ka pagājušās sezonas abām finālistēm jebkura no komandām gribēs iekost un atņemt punktus. Ar to mums ir jārēķinās!”

 

Ainars Zelčs („Rubene”): „Ar sastāvu problēmu nav, jo reāli ir 23 spēlētāji uz 20 vietām protokolā. Pret „Ķekavu” galvenais ir noskaņoties, jo pret šo komandu spēlēt ir specifiskāk kā pret pārējiem. Pērn Ķekavā ieradāmies desmit minūtes pirms spēles, jo ceļš bija pamatīgi apledojis un nevarējām pabraukt ātrāk par 50 kilometriem stundā. Varbūt toreiz nepaspējām nobīties? Šoreiz ledum nevajadzētu būt, redzēs ko tas mainīs spēlē. Katrā ziņā pretiniekiem sastāvā nekādi zaļknābji nav un ja kādam spēle neaiziet, noteikti uzradīsies cits, kas vārtus sametīs.”

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv