RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

„Rubene-1”, „FK Ādaži” un „Rīgas Lauvas” nostiprinās tabulas augšgalā

„Rubene-1”, „FK Ādaži” un „Rīgas Lauvas” nostiprinās tabulas augšgalā
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 14.11.2012. 11:20

Aizvadītajā nedēļā Latvijas florbola čempionāta 1.līgā sievietēm notika trīs spēles, kurās pārliecinošas uzvaras izcīnīja „Rubene-1”, „FK Ādaži” un „Rīgas Lauvas”, tādējādi nostiprinoties pirmajā trijniekā.

 

„Rubene-1” ceļā uz zeltu

 

Ceturtdienas spēlē, kurā sacentās „Coyote” un „Rubene-1”, pārsvars galvenokārt piederēja kocēnietēm, kuras pirmajās 20 minūtēs guva trīs vārtus – 3:0. Otrās trešdaļas pirmajā pusē viesu komanda vēl trīs reizes pārspēja koijotu vārtsardzi Janu Trifanovu, taču 33.minūtē pēc Dagnijas Ivanovas piespēles ar precīzu metienu izcēlās Monika Džigure – 6:1. Uzreiz pēc tam soda metienu izpildīja Kocēnu kluba līdere Lība Daija Mikova, tomēr tas netika realizēts. Trešā perioda sākumā ar diviem vārtu guvumiem atzīmējas Paula Egle, 44.minūtē vēlreiz precīza bija Džigure, savukārt līdz pamatlaika beigām rubenietes ieraidīja vēl trīs bumbiņas mājinieču vārtos – 11:2.

 

Uzvarētājām rezultatīvākās bija Lība Daija Mikova 6 ( 2+4 ) un Anete Blūma 5 ( 2+3 ). Savukārt „Rubene-1” vārtsardze Sintija Bāliņa atvairīja 14 no 16 metieniem.

 

Ādažniecēm nākas pierast pie Irlavas seguma

 

Sestdien savā starpā spēkiem mērojās „Irlava/Tukums” un „FK Ādaži”. Viesu komandai atkal nācās pierast pie Irlavas specifiskā seguma, uz kura lielākā daļa no spēlētājām nebija spēlējušas kopš 2010./11.gada sezonas. Taču tas netraucēja nodemonstrēt lielisku sniegumu. Kaut arī pirmajā periodā cīņa bija līdzīga, pārtraukumā ādažnieces devās ar rezultātu 4:1 uz tablo. Turpinājumā Ādažu klubs pilnībā pārņēma iniciatīvu, otrajā periodā ieraidot septiņas bumbiņas irlavnieču vārtsardzes Danas Gulbes sargātajos vārtos – 11:1. 44.minūtē ar precīzu metienu izcēlās Ulrika Skakovska, nedaudz vēlāk ar to pašu atbildēja Linda Austruma, bet pamatlaika beigās Monta Ločmele panāca gala iznākumu – 13:2.

 

„FK Ādaži” rindās rezultatīvākā bija Ieva Lapinska, kura izcēlās ar 5 ( 3+2 ) punktiem. Uzvarētājām par labāko spēlētāju tika atzīta Sabīne Dronka, savukārt „Irlava/Tukums” sastāvā – Guntra Stocka.

 

„Rīgas Lauvas” turpina pārliecinoši

 

Svētdienas mačā, kurā „Rīgas Lauvas” savā laukumā uzņēma „Ķekavas Bulldogs”, cīņa bija samērā līdzīga, un lauvām piederēja vien neliels teritoriālais pārsvars, taču daudz lielāks tas bija uz tablo. 5.minūtē vārtus guva Elvīra Birkhāne un Paula Sloģe, savukārt pirmā perioda otrajā pusē lauvas panāca 4:0. Otrās trešdaļas sākumā Sloģe noformēja sev „hat-trick”, bet pēc ilgāka pārtraukuma ar precīziem metieniem izcēlās Anija Kupše un Amanda Lode, panākot 7:0. Pirms pārtraukuma savus pirmos vārtus guva buldodžu uzbrucēja Ilze Šķietniece, savukārt mača pēdējo 20 minūšu sākumā rīdzinieču vārtsardzi Kristīni Kirilovu sarūgtināja Lelde Smagare un Inga Ametere – 7:3. Neskatoties uz to galvaspilsētas klubs trešdaļas vidū atbildēja ar diviem precīziem metieniem – 9:3. Pamatlaika izskaņā Liene Krauja ar soda metiena palīdzību varēja palielināt pārsvaru savai komandai, tomēr nekā.

 

Uzvarētājām rezultatīvākā bija Linda Dadajeva, kura izcēlās ar 4 ( 1+3 ) punktiem.

 

Šajās brīvdienās sieviešu 1.līgā notiks trīs spēles. Sestdien „Rubene-1” mērosies spēkiem ar „Irlavu/Tukums” un „Ķekavas Bulldogs” ar „FK Ādaži”. Savukārt valsts svētkos savā starpā nūjas kustos „Coyote” un „Irlava/Tukums”.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv