RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Latvijas florbola izlase pārsteidzoši uzvar spēcīgo Čehiju

Latvijas florbola izlase pārsteidzoši uzvar spēcīgo Čehiju
Foto: wfc2012.ch
KRUSTTEVS.COM · 05.12.2012. 07:13

Pasaules čempionātā florbolā vīriešiem Cīrihē (Šveice) izšķirošajā mačā par pirmo vietu C apakšgrupas Latvijas izlase ar 5:4 (2:4, 1:0, 2:0) pārspēja bronzas medaļnieci - Čehijas valstsvienību.

 

Lai izcīnītu pirmo vietu C apakšgrupā, Latvijas izlasei derēja vienīgi uzvara pret Čehiju, jo gūto un zaudēto vārtu attiecība pirmajās divās spēlēs labāka bija čehiem, kuri iepriekšējā čempionātā izcīnīja bronzas godalgas.

 

Latvijas izlase maču iesāka, izvirzoties vadībā ar 2:0, kad vārtus guva Mihails Kostusevs un Ingus Laiviņš. Tomēr turpinājumā spēcīgā Čehijas valstsvienība apliecināja savu meistarību, gūstot trīs vārtus pēc kārtas. Līdz ar to mūsējie nonāca iedzinējos - 2:4.

 

Otrā perioda vidū Oskars Rajeckis samazināja starpību, gūstot Latvijas izlasei trešos vārtus šajā mačā – 3:4. Rezultātu Latvijas valstsvienība izlīdzināja trešās trešdaļas vidū, kad precīzs bija Jānis Jansons.

 

Savukārt uzvaras vārtus nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām guva Mihails Kostusevs – 5:4. Čehijas izlase vēl ņēma minūtes pārtraukumu, kā arī vārtsargu mainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču pūliņi palika bez panākumiem.

 

Par labāko spēlētāju šajā mačā Latvijas izlases rindās atzina vārtsargu Indriķi Siliņu, kurš atvairīja 24 pretinieku metienus, turklāt nopelnīja arī vienu rezultatīvu piespēli.

 

C apakšgrupā Latvijas izlase izcīnījusi pirmo vietu. Tas dos iespēju izvairīties no spēles ceturtdaļfinālā pret Somijas valstsvienību, kas pēdējos divos turnīros kļuvusi par pasaules čempioni.

 

Tā vietā Latvijas izlase pretiniece ceturtdaļfinālā būs Vācijas un Kanādas mača uzvarētāja, kas noskaidrosies trešdien. Ceturtdaļfināla mačs Latvijas izlasei paredzēts ceturtdien plkst. 16:30 pēc Latvijas laika.

 

Avots: Parsportu.lv