RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Latvieši savā grupā starp līderiem

Latvieši savā grupā starp līderiem
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 06.12.2012. 15:47

Pasaules florbola čempionātā klāt izšķirošie notikumi, jo sāksies izslēgšanas spēļu sērija. Taču mēs nolēmām atskatīties uz spēlētāju statistiku grupu turnīros, kur sevišķi spīdējuši atsevišķi latviešu spēlētāji.

 

Protams, kopējā statistikā rezultatīvāko spēlētāju sarakstos dominē zviedri un somi, kas pārliecinoši sagrāva ungārus un kanādiešus. Taču arī Šveicieši nesaudzēja savus pretiniekus Singapūru un Igauniju, tādēļ divi rezultatīvākie ir tieši mājinieki – Emanuels Anteners ar 20 un Matiass Hofbauers ar 15 punktiem. Trešais ir zviedrs Rasmuns Enstroms ar 13 punktiem.

 

Taču objektīvāk būtu pavērot kā Latvijas florbolisti izskatās, salīdzinot ar savas apakšgrupas pretiniekiem. Tā trijās spēlēs 8 (7+1) rezultativitātes punktus nopelnīja Mihails Kostusevs, kļūstot par C grupas rezultatīvāko spēlētāju un labāko vārtu guvēju. Astoņi punkti arī čeham Alešam Zalesnijam, taču viņam tikai trīs gūti vārti. Ar septiņiem punktiem izcēlās trīs florbolisti, tostarp Jānis Jansons. Savukārt Atis Blinds ar sešām piespēlēm kļuva par mūsu apakšgrupas labāko piespēlētāju.

 

Vārtsargu vērtējumā lielisks jaunais Indriķis Siliņš, kurš izkonkurēja no vārtiem Gunti Bundzenieku. Siliņam 89.47% atvairīto metienu, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs grupā. Tuvākais sekotājs čehs Davids Ritičs ar 80.00% atvairīto metienu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv