RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Emanuels Anteners atkārtojis pasaules čempionāta rekordu

Emanuels Anteners atkārtojis pasaules čempionāta rekordu
Foto: 123people.com.
KRUSTTEVS.COM · 10.12.2012. 14:37

Pasaules čempionāts ir noslēdzies, taču Florbolazinas.lv turpinās atskatīties uz interesantākajiem spēlētāju un treneru komentāriem šā turnīra laikā. Vienā no spēlēm pasaules čempionāta rekordu atkārtoja šveicietis Emanuels Anteners, kurš gan atzinis, ka par to īsti nav domājis.

 

Tatu Vānanens (Somijas izlases spēlētājs pēc mača ar Krieviju):

 

Lai gan pasaules čempionāta spēles mēdz būt gana nervozās, Somijas izlases spēlētājs Tatu Vānanens uzņēmās iniciatīvu brīdī, kad tehnisku iemeslu dēļ nebija iespējams atskaņot nacionālo himnu. „Tas, protams, bija satraucošs brīdis. Arī agrāk esmu dziedājis valsts himnu, taču ne tādas auditorijas priekšā. Pēc tam spēle šķita daudz vieglāka, ha ha.”

Emanuels Anteners (Šveices izlases spēlētājs pēc mača ar Singapūru):

 

Šveices izlases 35:0 uzvarā pār Singapūru ar 12 rezultativitātes punktiem atzīmējās Šveices uzbrukuma līderis Emanuels Anteners, tādējādi atkārtojot pasaules čempionāta vienas spēles rezultativitātes rekordu, ko pirms diviem gadiem paveica zviedrs Joels Kanebjorks: „Es neskaitīju savus punktus spēles laikā, jo man nojuka skaitlis. Bija jautri spēlēt šo maču, skatītāji bija ļoti traki, viņi mūs dzina uz priekšu, it kā rezultāts būtu neizšķirts.” Jau pēc diviem periodiem Antenera rēķinā bija desmit punkti, bet četras minūtes pirms mača beigām rekords bija atkārtots ar trim vārtu guvumiem un deviņām piespēlēm.

Indriķis Siliņš (Latvijas izlases vārtsargs pēc mača ar Čehiju):

 

Latvijas izlases vārtsargs Indriķis Siliņš mačā ar čehiem atvairīja 25 pretinieku metienus un izdarīja rezultatīvu piespēli, nodrošinot latviešiem pirmo vietu C apakšgrupā: „Tas ir neticami, gluži kā sapnis, no kuram negribas atmosties. Uzskatu, ka aizvadīju labu spēli un dēļ šādas spēles ir vērts dzīvot. Uzskatu, ka mēs vairāk gribējām uzvarēt šajā spēlē. Ikviens mūsu komandā gribēja uzvarēt čehus un ar tādu domu devāmies laukumā.”

Martins Rihters (Čehijas izlases spēlētājs pēc mača ar Latviju):

 

2010.gada pasaules čempionātā čehi bija tuvu neveiksmei pret Igauniju, izcīnot uzvaru vien pēcspēles metienu sērijā. Šoreiz viņiem „bullīšus” nevajadzēja, lai zaudētu vienkārši labākajiem latviešiem. „Mēs esam pārsteigti par šādu iznākumu un nav viegli atrast atbildes, kādēļ tā notika. Mēs zinājām, ka būs grūta spēle, it sevišķi, kad nonācām zaudētājos ar 0:2. Panācām 4:2 un šķita, ka esam iegājuši ritmā. Taču problēmas radās, kad sākām gūt vārtus. Negribētu teikt, ka latvieši parādīja kaut ko pārdabisku, viņi spēlēja normāli.”

Īro Pārviainens (Latvijas izlases treneris pēc mača ar Čehiju):

 

Kad zviedru kolēģi runāja ar Latvijas izlases treneri pēc pirmajām divām spēlēm, viņš bija ļoti nikns. Pēc mača ar čehiem somu speciālists tāds vairs nebija. „Pirmajās divās spēlēs mēs muļķojāmies. Nē, protams, bet šajā laikā mēs veicām labu sagatavošanos cīņai ar Čehiju. Skaidrs, ka jāpasakās spēlētājiem, kas parādīja, ka var spēlēt daudz labāk kā pirmajās divās spēlēs. Skaidrs, ka ceturtdaļfināls tagad būs vieglāks kā spēle ar Somiju. Taču mēs respektēsim pretinieku, jo arī tam ir vairāki labi spēlētāji.”

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv