RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Šokējošākie rezultāti florbolā pasaules čempionātu vēsturē

Šokējošākie rezultāti florbolā pasaules čempionātu vēsturē
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 11.12.2012. 10:32

Par Latvijas un Čehijas izlašu spēli florbola pasaulē atcerēsies vēl ilgi. Zviedru kolēģi no Innebandymazinet.se izteikuši savas domas par visu laiku pārsteidzošākajiem rezultātiem čempionātu vēsturē, iekļaujot arī Latvijas izlasi.

 

Zviedru žurnālists Magnus Fredriksons pasaules čempionātiem seko līdzi kopš 1996.gada un piedāvājam viņa septiņus lielākos pārsteigumus.

 

 

1.Somija – Čehija 3:4 (2002)

 

Čehijas izlase šokēja Somijas izlases līdzjutējus, kas Helsinkos bija piepildījuši „Hartwall Arena” tribīnes, kā arī sekoja līdzi mačam somu televīzijā. Čehijas izlases rindās vienus vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Aless Zalesnijs, kurš nule piedzīvoja zaudējumu Latvijai. Tomēr pārējie rezultāti somiem bija labvēlīgi, kas ļāva grupā ieņemt pirmo vietu – tikpat punktu bija arī Čehijai un Šveicei, bet bez punktiem palika Latvija. Somi aizspēlējās līdz finālam, kurā ar 4:6 piekāpās zviedriem.

 

 

2. Čehija – Latvija 4:5 (2012)

 

Pirmo reizi divpadsmit gadu laikā labāko kvartetā iekļuva jauna komanda. Latvijas izlase pēdējos gados demonstrējusi labu sniegumu, taču tagad pārsteidza čehus. Kad Šveicē notika iepriekšējais pasaules čempionāts, čehi spēlēja finālā, šoreiz viņi ne tikai netika pusfinālā, bet pat neiekļuva starp labākajām sešām izlasēm.

 

 

3. Somija – Šveice 4:5 pēcspēles metienos (1998)

 

Pasaules čempionāta finālistus Prāgā vajadzēja noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Somi pamatlaika pēdējā minūtē panāca izlīdzinājumu, taču bullīšos piedzīvoja zaudējumu. Pirms tam Šveices labākais sasniegums bija piektā vieta 1996.gada čempionātā. Par mača vārtsargu kļuva vārtsargs Marks Volfs.

 

 

4. Zviedrija – Šveice 4:4 (2006)

 

Līdz pat šai spēlei, kas norisinājās Malmē, Zviedrijas izlase visas spēles pasaules čempionātos bija noslēgusi ar uzvarām un visi bija pārliecināti, ka panākumu sērija tiks turpināta. Beigās gan zviedriem bija jābūt priecīgiem, kad Anders Helgārds trešajā periodā izcīnīja neizšķirtu.

 

5. Šveice – Čehija 3:5 (2004)

 

Mājinieki šveicieši cerēja uz labu vietu turnīrā, taču čehi ar Radimu Čepeku priekšgalā parādīja labu sniegumu, uzvarot ļoti interesantā un aizraujošā spēlē.

 

6. Šveice – Norvēģija 4:4 (1996)

 

Norvēģi florbola bija teju iesācēji, taču grupu turnīrā spēja nospēt neizšķirti ar šveiciešiem, apakšgrupā ieņemot otro vietu un iekļūstot pusfinālā. Šveices izlase bija viena no labākajām komandām turnīrā, taču palika ārpus pusfināla un nespēlēja slavenajā Globe arēnā. Par varoni kļuva Peters Petersons, kurš guva izlīdzinājuma nesošos vārtus piecas minūtes pirms mača beigām.

 

7. Norvēģija – Dānija 2:2 (1998)

 

Visi gaidīja norvēģu panākumu, taču dāņi ar četriem naturalizētiem zviedriem un treneri Urbanu Karlsonu sasniedza pasaules kausa pusfinālu, nospēlējot neizšķirti. Divus gadus vēlāk abas komandas atkal tikās savā starpā, nospēlējot neizšķirti 1:1.

 

 

Trīs spēles, kas arī bija tuvu pārsteigumam...

 

Zviedrija – Dānija 3:2 (2000). Pēc diviem periodiem dāņi bija vadībā ar rezultātu 2:0, taču trešajā periodā zviedri iemeta trīs vārtus, tiekot pie laimīgas uzvaras.

 

Čehija – Igaunija 5:4 pēcspēles metienos (2010). Čehijas izlasei ceturtdaļfinālā nācās ļoti pamatīgi pamocīties, vien pēdējā minūtē izglābjoties no zaudējuma igauņiem, vēlāk konkurentus uzvarot tikai pēcspēles metienu sērijā. Visu laiku lielākais fiasko čehiem bija ļoti tuvu. Tas gan pienāca divus gadus vēlāk...

 

 

Šveice – Igaunija 7:6 (2008). Pasaules čempionāts 2008.gadā sākās ar lielisku izrādi starp Šveices un Igaunijas izlasēm. Neilgi pirms mača beigām igauņi atradās vadībā ar 6:5, taču turpinājumā ne tikai nenosargāja uzvaru, bet arī piedzīvoja zaudējumu, ļaujot šveiciešiem izglābties no kauna.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv