RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Atskats uz 2012. gada decembri

Atskats uz 2012. gada decembri
Foto: Florbolazinas.lv.
KRUSTTEVS.COM · 16.01.2013. 12:23

2012.gads florbolā bijis gana interesants ar daudziem dažādiem notikumiem. 12 rakstu sērijā centīsimies atskatīties uz svarīgākajiem notikumiem aizgājušajā gadā. Gada noslēdzošajā mēnesī svarīgākais notikums bija pasaules florbola čempionāts, kura laikā Latvijas izlases florbolisti pēc uzvaras pār Čehiju sagādāja neviltotu prieku saviem līdzjutējiem, lai pēc dažām dienām lielo vairumu sarūgtinātu ar zaudējumu Vācijai. Savukārt Latvijas Florbola savienība varēja nopūst 19 svecītes no savas svētku tortes.

 

2012.gada decembris

 

Protams, galvenais mēneša notikums bija pasaules čempionāts vīriešiem, kas tik veiksmīgi sākās Latvijas izlasei. Vispirms pārbaudes spēlē izdevās uzvarēt Šveices klubu „Grashoppers”, bet jau pašā čempionātā pēc nepārliecinošām uzvarām pār ASV un Japānu sekoja spožs triumfs pār Čehiju, kas latviešus pietuvināja pusfinālam. Atlika uzvarēt Vāciju, bet to neizdevās paveikt. Spēlē par 5.-8.vietu tika apspēlēti slovāki, bet mačā par piekto vietu tika kapitulēts norvēģu priekšā, līdz ar to Latvijas izlasei kritums par vienu vietu zemāk, salīdzinot ar trim iepriekšējiem čempionātiem.

 

Tikmēr par pasaules čempioniem beidzot atkal kļuva zviedri, kas neatstāja nekādas cerības Somijas valstsvienībai, spēles gaitā esot vadībā ar 9:0, bet beigās izcīnot uzvaru ar 11:5. Bronzas medaļas izcīnīja mājinieki šveicieši, kas spēlē par 3.vietu ar 8:0 sagrāva Vāciju.

 

11.decembrī Latvijas Florbola savienība svinēja savu 19.dzimšanas dienu, savukārt sieviešu izlases galvenais treneris nosauca komandas kandidātes, kas pretendēs uz vietu izlasē startam pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

 

Gada nogale neveiksmīga bija vienam no „Bauskas” komandas līderiem Jānim Akmentiņam, kurš spēlē Stalbē mača pēdējās sekundēs lauza kāju, tādējādi priekšlaikus noslēdzot sezonu.

 

Decembrī tika noskaidrotas astoņas komandas, kas cīnīsies par Universiādes kausu florbolā. Par lielāko pārsteigumu parūpējās "Banku augstskola", kas ar cienījamu sastāvu palika ārpus labāko astotnieka.

 

Ilggadējais „Rubenes” sieviešu izlases treneris Jānis Dainis gada izskaņā saņēma atzinības balvu – „Latvijas lepnums – jauniešu iedvesmotājs”. Tikmēr Andis Blinds tika ievēlēts Starptautiskās Florbola federācijas atlētu komisijā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv