RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Regulārās vīriešu virslīgas sezonas provizoriskie rezultāti

Regulārās vīriešu virslīgas sezonas provizoriskie rezultāti
Foto: Floorball.lv.
KRUSTTEVS.COM · 12.02.2013. 11:46

Līdz Latvijas virslīgas čempionāta regulārās sezonas noslēgumam palikušas divas-trīs spēles un joprojām četras komandas pretendē uz pirmo vietu. Ieskatāmies kāda varētu izskatīties turnīra tabula pēc 22 spēļu kārtām.

 

Pašlaik pirmajā vietā atrodas valsts čempioni „Lielvārde”, kas savākuši 47 punktus (19 spēlēs). Ar 46 punktiem (20) seko „RTU/Inspecta”, kamēr trešie ar 44 (19) punktiem ir Cēsu „Lekrings”. Pēc vairākām neveiksmīgām spēlēm „Ķekava” ir nostabilizējusies ceturtajā vietā ar 42 (20) punktiem.

 

Ņemot vērā, ka „Ķekavai” viena no atlikušajām spēlēm ir pret lieliskā formā esošo „RTU/Inspecta”, paredzams, ka komanda varētu iegūt vēl trīs punktus, ar kuriem būs par maz, lai tiktu augstāk par ceturto vietu turnīra tabulā. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, tas tik un tā būtu solis augšup, jo pērn regulārā sezona tika noslēgta piektajā vietā.

 

„RTU/Inspecta” tiešām demonstrē lielisku sniegumu un arī atlikušajās divās spēlēs maksimālais punktu skaits ir ļoti iespējams. Līdz ar to sezonu komanda varētu noslēgt ar 52 punktiem. Tomēr neveiksmīgā sezonas pirmā puse, kad tika zaudēti vairāki vērtīgi punkti var būt pietiekami sāpīga, lai nespētu tikt augstāk par trešo vietu. Tas savukārt nozīmētu sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā, bet ne vairs pusfinālā (pieņemot, ka favorīti ceturtdaļfināla barjeru pārvar sekmīgi).

 

Cēsu „Lekrings” pašlaik ir problēmas ar komandas sastāvu, taču, neskatoties uz to, komanda spēja apturēt „RTU/Inspecta” skrējienu, vienu punktu savācot sev. Tas ļauj cerēt, ka atlikušajās spēlēs tiks paņemts punktu maksimums, lai gan kalendārs ir, maigi sakot, nepatīkams – izbraukums uz neparocīgo Stalbes zāli, mājas spēle ar „Lielvārdi”, kurai pēdējā laikā biežāk gan tiek zaudēts un spēle Kocēnos, kur „Rubenei”, iespējams, vēl būs pēdējā iespēja ielēkt play-off vagonā. Pie optimistiskā varianta 53 punkti varētu būt cēsnieku kontā.

 

Ar to gan varētu izrādīties par maz, lai izcīnītu pirmo vietu turnīra tabulā. Trīs spēles atlikušas arī „Lielvārdei”, kurai turklāt kalendārs ir pat pateicīgāks. Pieņemot, ka čempioni Cēsīs paliek bez punktiem, uzvaras atlikušajās spēlēs savā laukumā pret „Talsi/Triobet” un „Ulbroka/FS Masters” tik un tā nodrošinās uzvaru regulārajā čempionātā. Tas viss, pieņemot, ka Cēsīs netiek zaudēts ar vairāk kā četru vārtu starpību. Lai gan pēdējās spēlēs „Lielvārde” pamanījusies atstāt dažus punktus, sagrāve Cēsīs tiešām šķiet diezgan utopiska.

 

Provizoriskā situācija turnīra tabulas TOP-4:

 

1. „Lielvārde” 53 punkti (pagaidām 47, vēl spēles ar „Lekrings” (V), „Talsi/Triobet” (M), „Ulbroka/FS Masters” (M))

2. „Lekrings” 53 punkti (pagaidām 44, vēl spēles ar „Pārgauja” (V), „Lielvārde” (M), „Rubene” (V))

3. „RTU/Inspecta” 52 punkti (pagaidām 46, vēl spēles ar „Ķekava” (V), „Pārgauja” (M))

4. „Ķekava” 45 punkti (pagaidām 42, vēl spēles ar „RTU/Inspecta” (M), „Kurši” (V))

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv