RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Pārvianens zaudē, Višņevska komanda grauj

Pārvianens zaudē, Višņevska komanda grauj
Foto: Florbolazinas.lv.
KRUSTTEVS.COM · 13.03.2013. 16:46

Zviedrijas florbola 2.divīzijā divas graujošas uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 53:0 izcīnījis Anda Višņevska klubs. Šveices spēcīgākajā līgā noturēties cenšas Andra Pīlupa trenēta komanda, bet sezonu pabeigusi Diāna Isjomina, Kārlis Krastiņš un Juris Krastiņš.

 

Diāna Isjomina

 

Pirmo sezonu Šveices florbola spēcīgākajā līgā noslēgusi Diāna Isjomina, kura bija viena no „Burgdorf Wizards” uzbrukuma līderēm. Pēdējās divās spēlēs „burves” gan cieta pamatīgus zaudējumus. Vispirms savā laukumā ar 4:14 (2:5, 0:3, 2:6) nācās piekāpties „piranha chur” komandai, bet pēc tam viesos ar 5:14 (1;5, 3:7, 1:2) tika zaudēts arī „UHC Dietlikon” florbolistēm. Pirmajā mačā Isjomina palika bez punktu guvumiem, bet sezonas pēdējā mačā viņas kontā divi vārtu guvumi. Līdz ar to Latvijas florboliste pirmajā sezonā Šveicē 20 spēlēs savāca 26 (15+11) rezultativitātes punktus, esot 11.rezultatīvākā visā čempionātā. Vēl viņas rēķinā četras soda minūtes. Komanda turnīru noslēdza sestajā vietā astoņu komandu konkurencē, nosargājot vietu spēcīgāko pulkā arī nākamajai sezonai.

 

Andris Pīlups

 

Ja Diānas Isjominas klubs par vietu Šveices spēcīgāko pulkā vairs var neuztraukties, tad Andra Pīlupa trenētajam „UHC Uster” vīriešu virslīgā vēl ir jānoturas spraigās cīņās ar „Olten Zofingen”. Pirmajā spēlē viesos izdevās izcīnīt uzvaru ar 7:4, kam sekoja 7:5 (0:0, 4:2, 3:3) uzvara savā laukumā un 2:0 vadība sērijā. Panākums trešajā mačā praktiski izšķirtu sērijas likteni, taču „Olten Zofingen” viesos uzvarēja ar 9:7 (4:1, 2:2, 3:4), tādējādi samazinot rezultāta starpību sērijā līdz 1:2. „Olten Zofingen” komandā vadošās lomas spēlē vācu dvīņubrāļi Dominiks un Manuels Mučas, kuri lielas problēmas pirms dažiem mēnešiem sarūpēja arī Latvijas valstsvienībai. Sērijas ceturtā spēle paredzēta 17.martā Oltenā, bet piektā turpat notiks 22.martā. Ja būs nepieciešama sestā spēle, tā 30.martā notiks Usterā, bet vēlākais 1.aprīlī Oltenā atrisināsies jautājums, kura no komandām paliks spēcīgāko pulkā.

 

Andis Višņevskis

 

Divas spēles Zviedrijas 2.divīzijā aizvadījis Anda Višņevska pārstāvētais „IF Hansa-Hoburg”, abās svinot uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 53:0 (!). Vispirms latvietis bija pieticīgs, izdarot vienu rezultatīvu piespēli komandas 14:0 (6:0, 5:0, 3:0) uzvarā pār „Hemse BK” komandu. Nedēļu vēlāk citā spēlē „IF Hansa Hoburg” savā laukumā ar 39:0 (12:0, 13:0, 14:0) sabradāja „Vallstena IF” florbolistus. Šajā spēlē Līgatnes florbola audzēknis guva piecus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Līdz ar to vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām „IF Hansa-Hoburg” nodrošinājis pirmo vietu turnīra tabulā un turpinās cīņu par tiesībām nākamajā sezonā spēlē 1.divīzijas turnīrā. Višņevskis 15 spēlēs savācis 35 (19+15) rezultativitātes punktus, kas ir 13.labākais rādītājs līgā. Tāpat viņa rēķinā 18 soda minūtes.

 

Kārlis Krastiņš, Juris Krastiņš

 

Pēdējo spēli regulārajā sezonā Vācijas 2.Bundeslīgā aizvadījis Kārļa un Jura Krastiņu pārstāvētais „Westfalischer Floorball Club”, kas savā laukumā tikās ar „TSV Neuwittenbek”, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 5:7 (2:3, 2:2, 1:2). Kārlim šajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle, bet viņa tēvam divas soda minūtes. Turnīra tabulā „Westfalischer Floorball Club” saglabāja savu piekto vietu Ziemeļu-rietumu reģionā. Izslēgšanas spēļu turnīram klubs nespēja kvalificēties, līdz ar to sezona uzskatāma par noslēgtu. Kārlis Krastiņš desmit aizvadītajās spēlēs savāca 27 (17+10) rezultativitātes punktus, paliekot uzreiz aiz labāko desmitnieka līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Vēl viņa kontā 23 soda minūtes. Juris Krastiņš piedalījās deviņās spēlēs, savācot 7 (6+1) punktus un 12 soda minūtes. Tāpat septiņās spēlēs komandai palīdzēja vārtsargs Uvis Eglītis.

 

Īro Pārviainens

 

Ne tā veiksmīgākā regulārās sezonas izskaņa padevās Latvijas vīriešu un junioru izlases galvenajam trenerim Īro Pārviainenam un viņa vadītajam Zviedrijas Superlīgas klubam „IBK Dalen”, kas pēdējās spēlēs tikai reizi izbaudīja uzvaras priekus. Vispirms savā laukumā ar 6:7 tika zaudēts spēcīgajam „Storvreta”, tad viesos 6:6 neizšķirts pret „AIK IBF”, kam sekoja 13:7 uzvara pār „Karlstad IBF”. Pēdējā spēlē viesos ar 8:11 tika zaudēts „Granlo BK”, kas beigās turnīra tabulā deva sesto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām gaidāma spēkošanās ar trešajā vietā palikušo „Linkoping IBK”, ar kuriem regulārajā sezonā punkti tika dalīti uz pusēm. Savā laukumā uzvara papildlaikā ar 7:6, bet viesos pagarinājumā tika piedzīvota neveiksme ar 4:5.Pirmā spēle 16.martā „Linkoping IBK” mājvietā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Florbolazinas.lv